Back to blog

Onze windmolen op televisie bij Koffietijd op RTL 4

19 mei 2015 in Initiatieven

Wij hebben ook 3 winddelen van de windcentrale net als het gezin in dit filmpje. Samen met de 6 zonnepanelen zijn we qua elektriciteit CO2 neutraal!

Nu gaan we nog investeren in het terugbrengen van ons gasverbruik. We gaan net zo lang door tot we geen CO2 uitstoot meer veroorzaken.

Wil je ook groene stroom van je eigen molen: https://www.windcentrale.nl/?gclid=COaupteszsUCFWgTwwodrE4AJQ

 Harm Reitsma
Nederland loopt ver achter op haar doelstellingen voor duurzame energie opwek in 2020. Dit heeft veel te maken met ons overheidsbeleid. Ik ben ervan overtuigd dat Nederlanders zelf veel sneller willen. Met de Windcentrale wil ik iedereen de mogelijkheid geven om zelf stappen te zetten. Als de overheid het niet doet dan doen wij het!

Anne Janssens
Ik vind het fantastisch om groene energie goedkoop en leuk te maken! Sinds januari 2012 werk ik er met volle energie en veel plezier om dit met de Windcentrale te realiseren.

De Windcentrale is opgericht in 2010 met als doel om de transitie naar duurzame energie in Nederland te versnellen. Door de mogelijkheid te bieden om mede-eigenaar te worden van een windmolen kan iedereen profiteren van de voordelen van windenergie. Dit leidt tot een breder draagvlak voor windenergie wat cruciaal is om de Europese duurzaamheidsdoelstellingen van Nederland van 14% duurzame opwek voor 2020 te bereiken. Met de Windcentrale kan elke particulier nu zijn eigen echt groene stroom opwekken tegen een vaste lage prijs. Dat was hiervoor alleen mogelijk met zonnepanelen. Echter, voor zonnepanelen is én een behoorlijk hoog budget nodig én een geschikt dak met voldoende zonlicht. De ambities zijn groot: De Windcentrale wil uiteindelijk minimaal 1 op de 20 huishoudens in Nederland hun eigen energie laten opwekken middels Winddelen.

 

 Kijk hier naar het filmpje en het wordt je duidelijke:

 

 

Gepubliceerd op 22 apr. 2015
Kijk de hele aflevering op: http://www.rtlxl.nl/#!/gemist/koffiet…

Dat windmolens huishoudens voorzien van stroom weet iedereen. Maar wist je ook dat je een deel van een windmolen kunt kopen en op deze manier je eigen groene stroom kan opwekken? Via de Windcentrale is het mogelijk om deels eigenaar te worden van je eigen windmolen.