Back to blog

Soupalicious vierde haar 1 jarig bestaan, ik was erbij!

24 januari 2016 in Verslag

Vrijdagavond vierde Soupalicious haar 1 jarig bestaan met een, hoe kan het ook anders, een heerlijke kop soep, broodjes drankjes en exotische live muziek. Ik was uitgenodigd en ben samen met mijn broer, die duurzaamheid in ziekenhuizen probeert te bevorderen, op het feest aanwezig geweest. Oprichter en motivator Milco Aarts blikte in een toespraak terug op een bewogen jaar. Want, zo blijkt uit zijn toespraak, is het geen makkelijk jaar geweest. Ondanks het feit dat het Soupalicious  initiatief door iedereen enthousiast wordt ontvangen  en ook veel media aandacht heeft geoogst, blijkt het toch moeizaam om concrete contracten te kunnen afsluiten met bedrijven en instellingen. Dit kost enorm veel energie en doorzettingsvermogen. Maar hier ontbreekt het niet aan bij Milco en zijn team. Dat bleek ook aan de opkomst bij het feest en de bijdrage van de bedrijfsleider en andere medewerkers die elkaar in het zonnetje zetten.  Elke medewerker en aanwezige kreeg een zilveren soep lepeltje uitgereikt.

De ambities zijn nog steeds groot bij Soupalicious. Zo zijn er plannen om dit jaar een vestiging in Eindhoven te openen en meer partners aan zich te gaan binden. Het streven is om in 2020 ook alle voedselbanken in Nederland van soep te gaan voorzien. En daarbij zoveel mogelijk kansarme mensen weer op weg helpen naar een plek in het arbeidsproces. Dus steun dit initiatief binnen je bedrijf of instelling!

Ik zal Soupalicious  blijven steunen en als ik in Amsterdam ben en het is tijd om te lunchen dan is Soupalicious  mijn favoriete lunchplek!

Heeft niet veel met soep te maken wel leuke eye-catcher bij de entre.

Heeft niet veel met soep te maken wel leuke eye-catcher bij de entre.

 

Terugblik en vooruitblik door  Milco Aarts

Terugblik en vooruitblik door Milco Aarts

Hier wordt Milco op zijn beurt in het zonnetje gezet!

Hier wordt Milco op zijn beurt in het zonnetje gezet!

 

Links mijn broer Ton en rechts ikzelf

Links mijn broer Ton en rechts ikzelf

 

 

Zie ook deze inspirerende Ted talk waar Soupalicious als voorbeeld wordt genoemd:

Femke Rotteveel is a creative thinker, sharp analyser and an excellent matchmaker who connects people, organizations & ideas. Adding value, finding new business models & opportunities are her core capacities.

Femke Rotteveel is a creative thinker, sharp analyser and an excellent matchmaker who connects people, organizations & ideas. Adding value, finding new business models & opportunities are her core capacities. After 6 year at the Lorentz Lyceum in Eindhoven focussing on beta subjects, Femke studied economic and social history and international relations at the University of Amsterdam and Exeter University. She worked 7,5 years as head of the exhibition department at World Press Photo, a Dutch NGO focussing on press freedom.