Wij kochten tot nu toe altijd waterflesjes bij de supermarkt en deden het plastic keurig bij het plastic afval. Maar dat kan natuurlijk beter! Zondag hebben van Robin Pieterse Dopper fles gekregen en gaan nu helemaal stoppen met het kopen van water in plastic flesjes. We gaan de Dopper flesjes vullen met kraanwater of bronwater uit glazen flessen. Zo besparen we gebruik van olie om plastic te maken en dus ook CO2 uitstoot. Ook voorkomen we het risico dat de plastic flesjes per ongeluk in de plastic soep terecht komen. De Dopper flesjes gaan lang mee zien er leuk uit en houden goed vast.
Dopper roept plastic zwerfafval een halt toe
In Nederland alleen al worden per dag meer dan 500.000 plastic (water)flesjes weggegooid. Ze belanden op de vuilnisbelt, maar ook op straat of in de zee waar ze een plastic soep vormen. In deze soep drijft 100 miljard kilo plastic. In de vijf grote oceaangebieden waar dit afval zich concentreert zit 36 keer meer plastic dan plankton. Kun je het je voorstellen? En wist je dat er voor 1 plastic flesje water nog eens 1 liter water en een kwart liter olie nodig is?
Dopper wil de groei van deze plastic soep een halt toeroepen en laat mensen zien dat ze daar zelf iets aan kunnen doen. Door bijvoorbeeld zelf eens een stuk zwerfafval weg te gooien of door uit de Dopper te drinken. De Dopper wordt klimaatneutraal geproduceerd, zonder BPA*. Hij kan zo de vaatwasser in (tot 65 °C) en je kunt hem ook gemakkelijk schoonmaken met een afwasborstel.
Dopper stimuleert het gebruik van kraanwater
Kraanwater is de duurzaamste dorstlesser die er is. Kraanwater lest je dorst voor 100% met 0 calorieën. Bovendien kost het bijna niets. De eisen die aan kraanwater worden gesteld zijn hoger dan die aan mineraalwater. En om te zorgen dat iedereen dit weet, gaat een deel van de Dopper opbrengsten naar de promotie van dit (h)eerlijke water.
Heb je grote waterbehoefte onderweg? Met de Dopper-app vind je alle gratis tappunten bij jou in de buurt, waar ook ter wereld. Blijf vragen naar kraanwater. Dan komen er steeds meer tappunten bij.
Dopper steunt waterprojecten in Nepal
Schoon en veilig drinkwater is lang niet altijd zo vanzelfsprekend als bij ons thuis. Daarom gaat een deel van de opbrengst van Dopper via Stichting Dopper Foundation naar waterprojecten in ontwikkelingsland Nepal. Er worden waterputten geslagen en schone wc’s en rioleringen aangelegd dankzij jouw Dopper. De Dopper Foundation werkt hiervoor samen met Simavi en lokale partners. Simavi let bij de projecten extra op de moeders, omdat zij een sleutelrol spelen in de gezondheid van hun familie.
De Dopper community verspreidt zich sinds de introductie in 2010 in hoog tempo over de hele wereld. Er zijn veel manieren waarop jij jouw steentje kan bijdragen aan een kleinere plastic afvalberg en veilig drinkwater voor iedereen.
http://nl.dopper.com/nl/doe-mee/
Met de Dopper applicatie vind je gratis watertappunten over de hele wereld. Van waterfonteintjes in Barcelona tot restaurants in San Francisco, van winkels tot kantoren en privéadressen om de hoek waar je gratis mag bijtappen.
We hebben de Dopper flesje dus gekregen van Robin Pieterse:
https://www.facebook.com/pages/Studio-Robin-Pieterse/397895836964495