Back to blog

LEGO belegt €373 miljoen in Duits windmolenpark

24 september 2014 in Initiatieven , Practice what you preach

Er zijn steeds meer grote ondernemingen die bereid zijn te investeren in duurzaamheid. Dit is een hoopgevende ontwikkeling! Want als meer bedrijven hierin investeren krijgen we een ander investeringsklimaat en daarmee indirect een verbetering van het wereldklimaat. Dit tezamen met de vele technologische ontwikkelingen kan hopelijk het tij nog keren. Ook Ikea zet volop in op zonne-energie. Ze wekken voor eigen gebruik naast wind ook zonne-energie op en gaan ook zonnepanelen verkopen aan de consumenten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het windmolenpark wordt aangelegd aan de noordwesterse kust van Duitsland en zal vanaf 2015 in werking zijn. Het aandeel van LEGO omvat een derde van het gehele kapitaal voor het windmolenpark.

De energie die het park zal opwekken zal LEGO voorzien van energie tot en met 2020. Voor het park worden 77 Siemens wind turbines uit de grond gestampt, een ieder produceert 3,6 MW aan energie. Dit is genoeg energie voor meer dan 285.000 huishoudens.

Zakelijke belegger

De samenwerking tussen DONG Energy, wereldleider in windenergie, en LEGO is vernieuwend. Voorheen handelde het bedrijf alleen nog met institutionele beleggers.

“Dit is ons eerste project met een zakelijke belegger. Hiermee openen wij vandaag onze deuren voor zakelijke beleggers in de hernieuwbare energiesector,”

Gezonde investering

“Voor LEGO is dit een aanzienlijke investering,” stelt Soren Thorup Sorensen, algemeen directeur van Kirkbi, het moederbedrijf van LEGO. “Maar wel een stabiele met betrekking op het lange termijn rendement.”