Back to blog

Durablog heeft het aantal van 5000 views overschreden, op naar de 10.000!

3 januari 2015 in Practice what you preach

Ik ben Durablog vorig jaar juni gestart om alle interessante informatie die ik tegenkom met zoveel mogelijk mensen te delen. Durablog is ook voor mezelf een perfect archief voor duurzame informatie. Ik vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen op de hoogte zijn van alle duurzame technologieën en initiatieven van bedrijven, universiteiten, consumenten en sommige overheden. De Nederlandse overheid blijft helaas achter bij bijvoorbeeld Duitsland. Nu zijn wij het, de burgers van Nederland, die de overheid kiezen. Dus hopelijk helpt mijn informatie om bij de volgende verkiezingen tot een goede keus te komen om de wereld duurzaam leefbaar te houden. De overheid zal duidelijke regels moeten stellen waarin de markt zijn werk kan doen. Alleen dan is er een eerlijk speelveld mogelijk voor duurzame energie opwekking, productie van goederen-levensmiddelen en diensten.

Mijn motivatie komt uit het besef dat we alleen met bewustwording en doorzettingsvermogen een duurzame transitie kunnen voltooien.

Inspiratie haal ik uit de laatste woorden die Wubbo Ockels op zijn sterfbed uitsprak: ‘laat ieder mens een bijdrage leveren aan een duurzame wereld, hoe klein deze bijdrage ook is, het is belangrijk.’ !  http://www.durablog.nl/duurzame-initiatieven/wubbo-ockels-probeerde-tot-zijn-laatste-snik-de-mensheid-te-waarschuwen/

De filosofie waarmee ik Durablog beheer is die van Socrates:

“The secret of change is to focus all of your energy, not on fighting the old, but on building the new.”

Durablog heeft 5000 views overschreden op naar de 10.000

Durablog heeft 5000 views overschreden op naar de 10.000

 

Ik ben benieuwd wat je van de informatie op Durablog tot nu toe vindt. Heb je tips, aanbevelingen of kritiek? Laat het gerust weten dan kom ik er bij je op terug. Ik ben van plan volgend jaar een Durablog Meet-up te organiseren met een aantal pioniers uit de duurzame sector. Zou je naar toe willen komen als ik dat organiseer? Ik verneem het graag van je!

.