Back to blog

Yoni Care biedt chemicalienvrije maandverband en tampons voor een betere gezondheid van vrouwen wereldwijd

16 juni 2015 in Initiatieven

Ik was op Brainpack2105 waar Yoni -Care een van de winnaar was van de brainpack packaging innovation prijs 2015.

Organisator Moonen packaging in Weert gaat Yoni-Care ondersteunen in het verder doorontwikkelen van hun duurzame initiatief.

Waarom wij Yoni zijn begonnen
Toen Mariah 30 werd kwam ze er achter dat zij een voorstadium van baarmoederhalskanker had. Op zoek naar manieren om haar gezondheid te ondersteunen kwam zij een specialist tegen die haar adviseerde om biologisch katoenen producten te gebruiken. Biologisch katoen?
Samen met Wendelien is ze op onderzoek uitgegaan. Zij kwamen er achter dat de meeste tampons of maandverband in het schap vaak zorgwekkende ingrediënten bevatten en dat deze producten onder gewone EU product regelgeving vallen. Dit betekent dat er geen specifieke regels zijn over wat wel of niet in de producten mag zitten maar ook niet wat er wel of niet vermeld moet worden op de doosjes!
Vreemd en ook schokkend aangezien dit producten zijn die de meeste vrouwen maandelijks gebruiken dichtbij of in een van de meest absorberende delen van hun lichaam.
Het is tijd voor verandering. Met Yoni hebben Mariah en Wendelien de ambitie: “To keep chemicals away from vaginas globally!”.

een gewaagde (pikante) reclame slogan

een gewaagde (pikante) reclame slogan

 Voor meer informatie over de producten:

https://yoni.care/nl/shop/

 

 

 

 

 

Gepubliceerd op 21 okt. 2014
Yoni wil dat elke vrouw kan kiezen voor gezondere tampons, maandverband en inlegkruisjes. Help jij Yoni het schap in? Doe mee en jij bent de eerste die onze nieuwe producten ontvangt. Ga naar www.oneplanetcrowd.nl/project/yoni en doe mee.

Yoni believes every women should have the choice for healthier tampons, pads and panty liners. Will you help Yoni get on the shelf? Join us en you will be the first to receive our products. Go to www.oneplanetcrowd.nl/project/yoni and join.