Back to blog

Urgenda climate case hearing before the district court: video

16 april 2015 in Initiatieven

De klimaatzaak van Urgenda tegen de Nederlandse staat krijgt ook internationaal veel aandacht in de media. Ook was er een Belgische delegatie aanwezig om te leren van de Nederlandse zaak. Binnenkort loopt er namelijk ook in België een klimaatzaak tegen de Belgische overheid.

Voor meer info over de Belgische klimaatzaak: http://klimaatzaak.eu/nl/

De oprichters van vzw Klimaatzaak zijn een groep verontruste burgers uit de media-, bedrijfs-, wetenschappelijke- en kunstwereld, die allen uit persoonlijke naam handelen.
Serge de Gheldere: ”We doen dit omdat we van ons land, de Belgen en onze kinderen houden. Zie het als een rechtszaak uit liefde. Wij menen in ieder geval dat in een democratische rechtsstaat de politieke beleidsvrijheid daar ophoudt waar de wetenschap ons vertelt dat het gevolg van politieke keuzes tot destructie van onszelf en onze omgeving zal leiden. Zover mogen we het natuurlijk nooit laten komen.”

Tom Lenaerts: “Voor mij is dit geen keuze maar een plicht tegenover mijn kinderen”

Zie hieronder de video:

Gepubliceerd op 16 apr. 2015
The Urgenda climate case against the Dutch Government

Together with 900 citizens the Urgenda Foundation filed the Climate Case against the Dutch Government. On 14 April 2015, the district court in The Hague will hear the arguments of the parties.

Look for more information on www.urgenda.nl/en/climate-case