Back to blog

Startup Sustainer Homes bouwt zelfvoorzienende containerwoning

3 juli 2015 in Initiatieven

De Nederlandse startup Sustainer Homes bouwt containerwoningen die zelf genoeg stroom en voldoende water opvangen om onafhankelijk te kunnen leven.
Deze vrijdag wordt de eerste demo-versie getoond van de woning tijdens een demonstratie-dag van een startupbootcamp-programma.

Energiebedrijf Eneco gaat de eerste containerwoning, ‘Sustainer’ genaamd, aanschaffen en gaat een samenwerking aan voor twee jaar met het bedrijf.

De container van de startup is onder andere uitgerust met zonnepanelen, een batterij voor energie-opslag en een warmtepomp. Sustainer Homes heeft het voor elkaar gekregen om deze systemen zo in balans te krijgen dat de container zelfvoorziend kan zijn.

Vooral dit laatste is voor Eneco reden om een samenwerking aan te gaan en te kijken of de techniek interessant kan zijn voor klanten.

Het Sustain Home team

Het Sustain Home team

 

About us
Sustainer Homes was founded by 2 sociologists, a sustainable architect, and a sustainable engineer. We all felt that the generation of tomorrow, that is facing rising rents, sprawling cities, and unprecedented amounts of uncertainty in their lives, needed housing that was much more affordable, sustainable, and flexible than anything offered on the housing market of today. In the coming years, we’ll be realising our dream of creating Sustainer Communities throughout the world.

Sustain Home team

Sustain Home team

Door: NU.nl   http://www.nu.nl/ondernemen/4080859/startup-bouwt-zelfvoorzienende-containerwoning.html