Back to blog

Seepje: het 100% plantaardige en Fairtrade wasmiddel

18 januari 2015 in Initiatieven

De schillen van Seepje heten officieel Sapindus mukorossi, een vrucht afkomstig van de Sapindusbomen die in overvloed groeien in en rondom het Himalayagebergte. Vanwege het gunstige klimaat in Nepal groeien in dit gebied de grootste vruchten van de hoogste kwaliteit. Wanneer de schil van de vrucht gedroogd is beschikt deze over bijzondere eigenschappen.

Superschillen met waskracht uit Nepal
Deze schil bevat namelijk saponine, een natuurlijke stof met reinigende en antibacteriële eigenschappen. Wanneer de schillen in aanraking komen met water scheiden ze een natuurlijke vorm van zeep af. De lokale bevolking in Nepal kent de natuurlijke schoonmaakkracht van de schillen en gebruiken deze al jaren voor het wassen van kleding. Daarbij is het uniek dat de Seepje schillen zowel de witte, zwarte, gekleurde, als de fijne was heerlijk schoon en zacht maken! En het mooie is, dat Seepje een positieve impact heeft op onder andere de werk- en leefomstandigheden van de mensen in Nepal. Kijk snel hieronder om te zien wat wij bedoelen met ‘de wereld schoner én mooier wassen’!

duurzaam wassen met seepje

duurzaam  schoonmaken en wassen met Seepje

 

 

Wanneer jij je kleren met Seepje wast maken wij samen de wereld schoner en mooier. Wij betalen een eerlijke prijs voor de Seepje schillen en gebruiken de fairtrade principes als basis om direct de werk- en leefomstandigheden te verbeteren van de medewerkers in Nepal. Daarnaast zorgen wij samen direct voor natuurbehoud in Nepal, omdat de Sapindusbomen nu niet meer worden gekapt voor brandhout. De producten van Seepje worden vervolgens ingepakt door de medewerkers van de sociale werkplaats Siza. Deze kanjers met een afstand tot de arbeidsmarkt worden voorzien in een leuke dagbesteding en zorgen ervoor dat de verpakkingen er als cadeautjes uit komen te zien!

Wil je seepje kopen?

http://www.seepje.nl/verkrijgbaar/