Back to blog

PENSIOENBELEGGER PGGM WIL DAT VASTGOEDBEDRIJVEN CO2-UITSTOOT HALVEREN

23 oktober 2015 in Initiatieven

Nu beleggers gaan letten op het duurzame effect van hun investeringen gaat het de goede kant op! Als nu ook de overheid het belastingregime zal hervormen naar het meer belasten van vervuilende, verspillende, ziekmakende en uitbuiting producten en diensten, dan gaan we echt een duurzame toekomst tegemoet!

Gezien op de Groen Courant:

http://groenecourant.nl/algemeen/pensioenbelegger-pggm-wil-dat-vastgoedbedrijven-co2-uitstoot-halveren/

UTRECHT – Pensioenbelegger PGGM wil dat vastgoedbedrijven waar het bedrijf pensioengeld in belegt de Co2-uitstoot fors verlagen andere wordt het geld weggehaald.

Dit vertelt Hans Op ‘t Veld, directeur vastgoedbeleggingen bij PGGM, tegenover het Financieele Dagblad (FD) vrijdag.

Binnen de komende 5 jaar moet de emissie van koolstofdioxide door de vastgoedbedrijven in de portfolio van PGGM zijn gehalveerd.

GROTE IMPACT

Volgens het FD kan het voornemen een grote impact hebben op de vastgoedmarkt. PGGM is één van de grotere beleggers in die markt. Wereldwijd heeft de belegger, die het geld voor pensioenfondsen belegt, een bedrag van 20 miljard euro in vastgoedbedrijven gestoken.

De strengere eisen van PGGM moet er onder andere voor zorgen dat de kwaliteit van de portfolio stijgt. Grote huurders zouden steeds meer op zoek zijn naar duurzame panden en zouden hier ook extra voor willen betalen.

PGGM-sign

CO2-BELASTING

PGGM gaat een samenwerking aan met een bedrijf dat de Co2-belasting van alle gebouwen in kaart gaat brengen. Die gaat onder andere in kaart brengen wat voor energielabels de gebouwen hebben.

Niet zo heel lang geleden maakte het Nederlandse pensioenfonds ABP, één van de grotere investeerders ter wereld, bekend veel meer in duurzaamheid te gaan investeren. Er wordt onder andere 5 miljard euro extra in groene energie gestoken.

Meer over het duurzame beleggen van ABP:

http://groenecourant.nl/algemeen/pensioenreus-abp-investeert-5-miljard-in-hernieuwbare-energie/