Back to blog

Massale steun voor verzet gasboring Terschelling: steun GasTvrij Terschelling!

28 februari 2015 in Initiatieven

Ik vind het onvoorstelbaar dat ze de natuur in Terschelling op het spel willen zetten om er naar gas te gaan boren. Er zou massaal geïnvesteerd moeten worden in duurzame energie oplossingen. Het is volgens mij superdom om te investeren in de laatste restjes gas die uiteindelijk op zijn. dat leidt volgens mij alleen maar tot veel ellende en is totaal niet toekomstbestendig.

 

Dus steun GasTvrij terschelling!  http://gastvrijterschelling.nl

WEST-TERSCHELLING – De actiegroep Gas(t)vrij Terschelling heeft al 10.500 on–line handtekeningen opgehaald tegen de toekomstige gaswinning door Tulip Oil.

Daarover is de afgelopen weken veel te doen geweest. De actiegroep zegt brede steun te krijgen vanuit alle lagen van de bevolking, niet alleen van die op het eiland. Inmiddels heeft de actiegroep zich omgevormd tot een vereniging om zo sterker te staan in de komende procedures rond vergunningverlening en de milieu-effect rapportage.

GasTvrij terschelling

GasTvrij terschelling

 

Hier vind je informatie over de plannen voor gaswinning op Terschelling. Deze website is gemaakt door tegenstanders die verontrust zijn door het gebrek aan informatie.

Het is niet de vraag wáár er op Terschelling naar gas geboord gaat worden. Wij willen géén gasboringen. Niet op het eiland en niet voor de kust.
Op deze site willen we informatie en meningen delen. Zodat jij ook je mening kan vormen en die kan laten horen naar de overheden die over de gasboringen gaan beslissen. Dit doen zij al rond juni 2015. Er is een vergunning aangevraagd dus nu is het tijd om bezwaar te maken, anders zijn we te laat.
Laat je stem dus horen!

Laat je niet wijsmaken dat je geen invloed hebt!
Deze site bestaat pas kort. Heb je informatie die je wil delen? Wil je helpen deze actie te laten slagen? Wil je jouw deskundigheid en/of tijd inzetten tegen gaswinning?
Laat het weten via info@gastvrijterschelling.nl
Samen staan we sterk.

Er volgt hier binnenkort informatie over hoe je bezwaar kunt maken. We gaan proberen een eenvoudig bezwaarschrift voor je te maken dat je alleen nog maar hoeft te tekenen. Of we organiseren een petitie of referendum. We houden je op de hoogte.

Laat zien dat je tegen bent

Download de poster print en hang voor het raam. Laat zien dat je opkomt voor je eiland.

Ook zo’n mooie SchopLobkeposter voor het raam?
Haal hem bij Kado&Zo of Bewust&mooi. Of bij Margriet Spanjer in Lies, of op Oosterend 15. Op Dorpsstraat 95 in Hoorn liggen ze ook klaar. Of anders wel op Abt Folkertspad 22 en op West bij Zeevishandel Noorzee en Fraai eiland lifestyle.
Webshop

 

Actiecomité gasTvrij Terschelling is per 24 februari een vereniging.
Voor 7,50 kan je lid worden. Met die steun kan de vereniging waar nodig actie voeren en procederen tegen gaswinning op rond Terschelling.
Het bestuur van de vereniging bestaat uit:

Annet van Essen (voorzitter)
Elvire Kok (secretaris)
Anneke Buitenwerf (penningmeester)
Contact: 06 83 41 28 79
info@gastvrijterschelling.nl

Secretariaat gasTvrij Terschelling
Dorpsstraat 47
8896 JC Hoorn, Terschelling