Back to blog

Lego gaat voor duurzaam: Plastic legoblokje gaat verdwijnen

26 juni 2015 in Initiatieven

De jeugd heeft de toekomst! Mogelijk heeft LEGO dit in gedachten gehad bij het plan om zwaar in te gaan zetten op duurzaamheid. Ik vindt dit een fantastische ontwikkeling. Daarnaast is LEGO bezig met het 3D printen beschikbaar te maken voor de consument. Hulde aan LEGO voor deze initiatieven.

Het plastic legoblokje gaat verdwijnen. LEGO investeert ruim 134 miljoen euro om duurzame alternatieven voor de plastic bouwsteentjes te vinden. Uiterlijk in 2030 moeten die milieuvriendelijke blokjes in de winkel liggen.

Het produceren van plastic voor LEGO kost nu nog veel energie. Ook komen er schadelijke stoffen aan te pas. In 2014 produceerde LEGO 60 miljard legoblokjes.

Kinderen hebben de duurzame toekomst!

Kinderen hebben de duurzame toekomst!

In de loop van 2015 en 2016 wil de speelgoedfabrikant nu een onderzoekscentrum openen dat duurzame grondstoffen gaat ontwikkelen. LEGO was al aan het zoeken naar nieuwe materialen. In het centrum moeten ruim honderd extra specialisten aan de slag gaan.

In een persbericht laat eigenaar Kjeld Kirk Kristiansen weten dat het bedrijf graag een ‘positieve invloed op de planeet wil hebben’.

 

STRAKS: print je eigen Lego
Hoera! Wat zijn de twee coolste dingen op onze planeet? LEGO en 3D-printen natuurlijk. Dat weet iedereen. En het wordt alleen maar beter want bij LEGO werken ze aan manieren om 3D-printen beschikbaar te maken voor klanten. Denk Minifigs.me, maar dan anders en nog cooler. Zodat je je eigen Legofiguurtjes kunt printen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een brandende Legopuinhoop maken? Geen probleem. Zet je er een Mark Rutte-figuurtje bovenop. Of bouw gewoon de complete Tweede Kamer na, met inclusief 150 parlementariƫrs. Geen punt en doen die ook eens wat jij wilt. Werd wel tijd overigens, dat LEGO een beetje mee ging doen, qua digitaal. Want dat LEGO Universe was het niet, natuurlijk, en bij Minecraft zijn ze behoorlijk aan de weg aan het timmeren. Wanneer we onze eigen LEGO 3D kunnen gaan printen is nog onduidelijk maar tot die tijd vermaken we ons wel met Build With Chrome.

 

http://nos.nl/artikel/2043390-plastic-legoblokje-gaat-verdwijnen.html