Back to blog

Help voedselverspilling te voorkomen met het ‘Souprise’ project van ‘Soupalicious’

14 juni 2015 in Initiatieven

Tijdens het Brainpak2015 duurzaamheid evenement bij Moonen packaging in Weert waren ook een aantal duurzame ondernemers aanwezig waaronder Soupalicous. Dit is een duurzame en s0ciale onderneming en serveerde daar ook soep gemaakt van biologische ingrediënten. mijn broer die inkoper is voor het voedsel van een aantal zieken was met mij op het evenement en heeft ook contact gelegd. Misschien een geschikte biologische soep leverancier voor de ziekenhuizen waarvoor mijn broer inkoopt. Hieronde meer over Soupalicious.

 Support hier Soupalicous:  http://soupalicious.nl/supporters/

SOUPRISE

Souprise is een initiatief van Voedselbanken Nederland en Soupalicious bv en wordt financieel ondersteund door het ministerie van Sociale Zaken en Stichting Doen. Stichting Manna levert verse restgroenten die na de oogst overblijven op het land. Het Soupalicious team verwerkt deze tot Souprise maaltijdsoepen. De naam staat voor soep en verrassing. Dit omdat wij als soepmakers nooit precies weten wat voor ingrediënten we krijgen aangeleverd.

VERSPILLING

Voedselverspilling is een vast onderdeel van ons leven geworden. Gezamenlijk gooien alle Nederlanders dagelijks 10 miljoen boterhammen weg. Het is maar een voorbeeld, want de verspilling is veel groter. Volgens de Verenigde Naties verdwijnt een derde van al het geproduceerde voedsel in de vuilnisbak. Naar idee, zeker als je bedenkt dat miljoenen mensen honger lijden. Totaal onnodig trouwens, want onze voedselproductie is zo groot dat iedere wereldburger niet alleen voldoende zou kunnen eten maar – ander uiterste – zelfs obese zou kunnen zijn..

soupalicious serveerde heerlijke biologische soepen tijdens brainpack2105

soupalicious serveerde heerlijke biologische soepen tijdens brainpack2105

ARMOEDEGRENS

Toch lijden ook steeds meer mensen letterlijk honger. In Nederland leven ongeveer 1, 5 miljoen onder de armoedegrens. Een groeiend deel daarvan maakt gebruik van het aanbod van de Nederlandse voedselbanken. In 2013 waren dat 85.000 mensen. Hierdoor ontstaat ook bij de Voedselbanken een tekort aan goed voedsel dat niet eenvoudig kan worden aangevuld.

LEKKER EN GEZOND

Souprise biedt een elegante oplossing. Met goede ingrediënten die nu worden doorgedraaid, bereiden we voedzame maaltijdsoepen. Die worden gratis uitgedeeld  aan cliënten van de Nederlandse voedselbanken. Souprise wordt gemaakt door Soupalicious. En aangezien we een sociale onderneming zijn, betalen we een zo groot mogelijk deel van de productiekosten uit de winst van Soupalicious. Dit betekent grofweg dat elke verkochte kop Soupalicious een kop Souprise mogelijk maakt!

STEUN SOUPRISE

We willen Souprise zo snel mogelijk landelijk uitrollen. Maar dat kost geld. Steun het project en zorg er mede voor dat we alle cliënten van de voedselbank aan een gezonde maaltijd kunnen helpen. Dit kun je al doen door af en toe een kop Soupalicious te bestellen. Ook kun je geld overmaken naar Voedselbanken Nederland VBN  NL21 RABO 0107 150824  ovv: Ik steun Souprise! Verder zijn we altijd blij met materiaal- en ingrediëntensponsoring.

 

Opening Soupalicious Amsterdam