Back to blog

Heineken brouwt in Zuid-Holland vanaf 2016 op windenergie

14 december 2015 in Initiatieven

Na het sluiten van het klimaat akkoord in Parijs is dit goed nieuws. Bedrijven sorteren, zo lijkt het, al voor op de overheid om concreet werk te maken van duurzame energie. Hoewel ik geen liefhebber ben van Heineken bier wil ik ze hierbij toch een pluim uitdelen namens Durablog!

 

Dit is een publicatie van Duurzaam bedrijfsleven, klik hier voor het originele bericht:

De Heinekenbrouwerij in Zoeterwoude brouwt vanaf midden 2016 voor 40 procent op duurzame windstroom. Nog in 2015 neemt de bierproducent 12 megawatt aan zonnepanelen in gebruik.

Dichtbij de productielocatie van bierbrouwer Heineken in het Zuid-Hollandse Zoeterwoude plaatst energiebedrijf Delta vier windmolens. Bij oplevering in 2016 leveren de windturbines samen maximaal 12 megawatt.

Nog dit jaar neemt Heineken 12.000 zonnepanelen in gebruik

Heineken neemt de volledige stroomproductie van het windpark af. Daarmee dekt het twee vijfde van de elektriciteitsbehoefte van de grote brouwerij. In 2020 wil het bierconcern in de fabriek geheel klimaatneutraal opereren.

Heineken pakt haar verantwoordelijkheid, wie volgt?

Heineken pakt haar verantwoordelijkheid, wie volgt?

Zonnepanelen en bierbiogas
Op maandag 14 december 2015 neemt Heineken 12.000 zonnepanelen officieel in gebruik. Verspreid over acht distributielocaties leveren de zonnedaken samen 3 megawatt schone elektriciteit.

De jaaropbrengst van het totale zonnepanelenprogramma is gelijk aan het elektriciteitsgebruik van 800 Nederlandse huishoudens. De groothandelsvestigingen van Heineken verbruiken de opgewekte stroom zelf.

Op de Wieckse bierbrouwerij in Den Bosch heeft Heineken al langer een groot aantal zonnepanelen liggen. Verder produceert de brouwerij biogas uit reststromen van het brouwproces.