Back to blog

Greenchoice compenseert nu ook CO2 uitstoot door het planten en beschermen van bomen

6 januari 2016 in Initiatieven

Ik ben enkele jaren geleden overgestapt op Greenchoice omdat zij, als energie leverancier, de rol vervullen die de meeste toekomst heeft.

De energie leverancier wordt in de toekomst steeds meer een verbinder van duurzame energiebronnen dan een energie leverancier. Zoals jeremy Rifkin in zijn boek ‘A thirth industrial revolution’ beschrijft wordt de energie voorziening een slim netwerk van lokale duurzame energie bronnen. Als daar ook de mogelijkheid van waterstofgas technologie gekoppeld aan brandstofcellen wordt toegevoegd is ook het opslag probleem opgelost. Wat mij betreft is greenChoice dus goed bezig en hebben ze een mooie groen toekomst voor de boeg!

 

Greenchoice-logo

Omdat we toch nog deels afhankelijk zijn van aardgas compenseren zij de CO2 uitstoot die hiervan het gevolg is:

‘We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat we in 2020 alle groene stroom uit Nederland halen en proberen ook qua gas mee te gaan in de nieuwste ontwikkelingen. In ieder geval compenseren we de co2 uitstoot die vrijkomt bij gasverbruik volledig, door bos aan te planten en te beschermen.

Ik heb daar een leuke video over:

 

Gepubliceerd op 4 mei 2015
Wij compenseren het gasverbruik van onze klanten met verschillende bosprojecten. We beschermen bossen, bewaken de biodiversiteit en ondersteunen de lokale bevolking.