Back to blog

Duurzaam oud worden in zorghuis de Benring, investeer mee in zonnepanelen.

27 oktober 2015 in Initiatieven

Zon op De Benring

Samen met duurzaamheidsorganisatie Urgenda is woningcorporatie Habion, onder andere eigenaar van zorghuis de Benring, het initiatief ZonOpZorg gestart om zoveel mogelijk zorghuizen in Nederland te voorzien van zonnepanelen. Zorghuizen gebruiken relatief veel energie, wat elk jaar ook flinke kosten met zich mee brengt. De 512 zonnepanelen op de Benring zullen circa 45% van het jaarlijkse elektriciteitsverbruik dekken – gelijk aan het verbruik van 33 huishoudens.

Een betere wereld achterlaten

De initiatiefnemers willen laten zien dat niemand te oud is om het duurzame voorbeeld te geven. Door zorghuizen in Nederland via ZonOpZorg zelf een deel van hun energie duurzaam op te laten wekken, dragen de crowdfunders hun steentje bij aan een volhoudbare wereld voor hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. (Groot)ouders kunnen nu letterlijk een zonnepaneel aanschaffen voor hun kind of kleinkind. Bij de tijd dat zij gaan studeren is er zo een mooi duurzaam spaarpotje gegroeid. Zo kan iedereen, ook mensen zonder een eigen geschikt dak voor zonnepanelen, bijdragen aan meer duurzame energie in ons land.

Zonnepanelen op zorghuis de Benring

Zonnepanelen op zorghuis de Benring

Een tweede jeugd voor en door De Benring

Het initiatief Zon op de Benring sluit naadloos aan bij het experiment Bejaardenhuis een tweede jeugd, waar woningcorporatie Habion, de zorgorganisaties Trimenzo en ’s-Heeren Loo en de woonzorgcoöperatie Voorst op dit moment mee bezig zijn. Niet langer een ‘alles-in-één’ pakket, maar een plek waar ouderen gewoon huur betalen voor hun appartement en zorg en andere dienstverlening naar believen kunnen inkopen. Met een woon- en leefgebouw dat een grotere rol kan vervullen in het behoud van de leefbaarheid in de buurt. En aanleunwoningen waar jongeren zich huisvesten. Inwoners van Voorst hebben hier speciaal een woonzorgcoöperatie voor opgericht. Naast een betaalbare huisvesting voor ouderen en jongeren – en dus lagere energielasten -, realiseren ze ook een ontmoetingscentrum en geven ze reuring aan De Benring. Voor de bewoners en andere inwoners van Voorst en omgeving.

De Benring: een plek waar ouderen op een prettige en veilige manier oud worden in hun eigen dorp en betaalbaar. Dat wordt met een flinke verlaging van de energiekosten natuurlijk alleen maar aantrekkelijker. Daarbij levert het zonnepanelenproject een mooie bijdrage aan de versterking van de saamhorigheid in het dorp. Iedereen in het dorp kan er van profiteren.

HOE KAN IK MEEDOEN?
Iedereen kan mee investeren in het zonnedak van De Benring. Dat kan door één of meer Zonnedelen te kopen. Met een Zonnedeel profiteer je direct van de door jou op De Benring opgewekte duurzame-energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je Zonnedeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie. Bij de huidige stroomprijzen is het rendement naar verwachting gemiddeld 3,0%, maar dit kan oplopen tot 4,8% per jaar.

Je kunt meedoen door aan de rechterzijde van deze pagina te klikken op het bedrag dat je wilt investeren. Vervolgens wordt je om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens wordt een contract opgesteld. Daarna volgt de betaling die via IDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet.

Je kunt gerust al investeren, want het geld wordt gestort naar een stichting derdengeldenrekening van betalingspartner Buckaroo. Gaat het project niet door? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

ALVAST SNEL EN EENVOUDIG OVERSTAPPEN NAAR GREENCHOICE ? DAT KAN.
Deelnemen aan Zon Op De Benring is nog interessanter als je klant wordt van Greenchoice. Aanmelden kan snel en eenvoudig via deze speciale aanmeldpagina:
http://www.greenchoice.nl/zonnedelen

Greenchoice zoekt graag voor je uit tot wanneer jouw huidige energiecontract loopt, zodat je zeker weet dat je boetevrij kan overstappen (de meeste leveranciers beboeten namelijk een te vroege overstap, wij overigens niet). Laat ons dit uitzoekwerk doen, dan weet je snel waar je aan toe bent.

Ben je momenteel al klant bij Greenchoice? Bij succesvolle funding van de Zon Op De Benring kun je aangeven dat je klant bent op de Mijn Stroom pagina. Hier hoeft je momenteel nog niks voor te doen.

sponsors benring