Back to blog

Dokter koopt historische boerderij en maakt patiënten beter met voedsel: duurzaam gezond!

25 maart 2015 in Initiatieven

Een oud spreekwoord zegt: voorkomen is beter dan genezen. Dit geld zeker voor de gezondheid van mensen. Hieronder een inspirerend initiatief van een Amerikaanse arts.

 

Maak kennis met dr. Ronald Weiss, een internist uit de Amerikaanse staat New Jersey. De 52-jarige vader van twee verkocht onlangs zijn succesvolle praktijk zodat hij een 18e-eeuwse boerderij kon kopen.
In juni 2014 lanceerde hij Ethos Health, een organisatie die gemeenschapslandbouw combineert met voedsel als medicijn. De boerderij voorziet inmiddels 90 gezinnen van vers fruit, groenten en kruiden.
Dr. Weiss is ervan overtuigd dat vers voedsel het meest effectief is tegen ziektes, effectiever nog dan medicijnen of operaties. Hij stelt dat ontstekingen aan de basis liggen van de meeste chronische aandoeningen.

Ronald Weiss

Ronald Weiss

“Ik zeg niet dat ik een gebroken enkel kan genezen met een zalfje,” aldus Weiss. “Ik heb het over het behandelen en voorkomen van chronische ziektes – hartaanvallen, beroertes, hart- en vaartziekten, kankers, ziektes die ons land en onze economie kapot maken.”
Weiss vertelt het verhaal van Angelina Rotella, een 90-jarige vrouw in een rolstoel die leed aan hartfalen. Hij stelde haar voor de keus: of ik bel het ziekenhuis, of je volgt mijn veganistische dieet. Angelina is inmiddels genezen van diabetes en chronisch hartfalen. Ze kookt nu zelf en kan weer lopen. In acht maanden tijd raakte ze bijna 20 kilo kwijt.

“De menselijke gezondheid is nauw verbonden met de omgeving, de voedselproductie en de manier waarop gewassen worden verbouwd,” legde Weiss uit. “Deze boerderij is voor mij een kans om alles wat ik heb gedaan in mijn leven – alle planten die ik heb bestudeerd – te linken aan het biologische systeem van de mens.”
Uit steeds meer onderzoek blijkt dat voedsel het meest krachtige ‘medicijn’ is waarmee veel chronische ziektes zijn te voorkomen, te behandelen en te genezen.

 

De bron van deze info:

http://www.ninefornews.nl/dokter-koopt-historische-boerderij-en-maakt-patienten-beter-met-voedsel/

 

Gepubliceerd op 26 aug. 2014
A Doctor and a Farmer, side by side, on an historic and picturesque farm in Long Valley, NJ