Back to blog

750 voetbalvelden vol zonnecellen voor nieuwe Apple Campus

11 februari 2015 in Initiatieven

Apple beschikt over een groot vermogen om investeringen mee te kunnen doen. Ik vindt het een goede zaak dat Apple een deel van haar vermogen inzet in het investeren in duurzame energie. Zo is Apple een goed voorbeeld voor multinationals om meer en concreet werk te maken van duurzaamheid. Apple brengt het aloude spreekwoord: ‘practice what you preach’ hier in de praktijk.

 

De nieuwe Apple Campus is in veel opzichten indrukwekkend. Het gebouw is grotendeels van glas en cirkelvormig met in het midden een grote binnentuin. De bouw moet eind 2016 klaar zijn en tot die tijd blijven er regelmatig verrassingen opduiken.

Tim Cook maakte dinsdag tijdens een praatje bij investerings­bank Goldman Sachs bekend dat Apple bouwt aan een eigen zonnepark van maar liefst 5,3 vierkante kilometer om het nieuwe hoofdkantoor en een nabij gelegen iCloud-datacentrum van stroom te voorzien.

Apple investeert in zonne-energie!

Apple investeert in zonne-energie!

Volgens Cook is de tijd van praten over groene initiatieven voorbij en is nu hét moment om initiatieven uit te voeren. Apple investeert 850 miljoen dollar in het het nieuwe zonnepark in Monterey, California. Het wordt aangelegd wordt door First Solar, een van Apple’s vaste partners.

Apple is sinds 2014 actief bezig met groene initiatieven. Zo worden steeds meer Apple Stores van groene stroom voorzien en nam het bedrijf Lisa Jackson als Vice President of Environmental Initiatives aan.

 

 

Gepubliceerd op 21 apr. 2014
At Apple, we strive to reduce our impact on climate change, find ways to use greener materials and conserve resources for future generations. This video was shot on location at Apple Facilities. Now more than ever, we will work to leave the world better than we found it.

 

Hier nog een interessant interview met Tim Cook over  het bestrijden van het klimaat probleem: