Back to blog

Duurzaam gezond leven in een wereld vol straling? Lange Frans beveelt Floww aan!

24 november 2015 in Duurzame gezondheid

Tijdens een bezoek aan de holistische natuurgenezer Miroslav Jager van Miroflow  maakte hij mij attent op de schadelijke effecten van straling op de gezondheid van levende wezens. En omdat ik al 10 jaar last heb van Tinitus nam ik dat zeer serieus, want geen enkele arts kan mij vertellen wat de oorzaak en oplossing daarvoor is. Daar schrok ik wel van want in onze moderne samenleving is er helaas geen ontkomen aan het blootgesteld worden aan straling. Gelukkig is er een instituut genaamd ‘Floww’ die door een zeer innovatieve biomedische uitvinding de lichaams-bedreigende straling-frequenties  transformeert naar lichaams-vriendelijke frequenties. Deze zogenaamde positieve Floww zou het dus mogelijk moeten maken om gezond te leven in een wereld zonder straling. Omdat het te mooi lijkt om waar te zijn heb ik Floww bezocht en met oprichter Marc Schechtl en wetenschapper Paul Mak gesproken. Mijn nog aanwezige scepsis is na deze persoonlijke kennismaking omgezet in interesse en nieuwsgierigheid of deze technologie kan bijdragen aan onze gezondheid.

Floww stelde voor om ons huis door te laten meten door een stralingsbioloog omdat nog altijd geldt ‘meten is weten!  Ik heb dus een afspraak gemaakt met Huub Smolders van het bedrijf Straling Meten. Huub Smolders kwam met een indrukwekkende hoeveelheid zeer professionele meetapparatuur en heeft ons huis van onder tot boven doorgemeten en constateerde een sterk elektrisch veld, een geomagnetisch veld en hoogfrequent golven. Dit alles kan voor een flinke verstoring van onze gezondheid zorgen en ons immuunsysteem aantasten. Huub heeft dit zeer deskundig toegelicht en had goede antwoorden op mijn vragen. Hij bood aan een installatie van Floww 3 maanden te proberen en als het voor ons geen effect heeft het gehele systeem terug te nemen en ons geld terug te storten. Dan moet je toch behoorlijk zeker van je product zijn! We zijn van plan om op dit aanbod in te gaan en de proef op de som te gaan nemen.

Het Floww werkingspricipe

Het Floww werkingspricipe

Ik zal van onze bevindingen verslag doen op Durablog en deze ervaringen en kennis delen met stichting Immunowell waar ik mee samenwerk om een meer duurzame benadering van gezondheidszorg te bevorderen. Ook heb ik het onderwerp stralings effecten op ons immuunsysteem bij Immunowell op de agenda gezet.

De WHO (wereldgezondheid organisatie) maakt zich ook zorgen over de effecten van straling en er wordt veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan:

Voormalig generaal-directeur WHO Brundtland
“Geen twijfel over gezondheidseffecten draadloze technologie”

In een interview met de Noorse krant Aftenposten zegt voormalig generaal-directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat er geen twijfel mogelijk is dat straling van draadloze technologie gezondheidseffecten heeft. Ze adviseert bewust om te gaan met draadloze apparaten omdat ze straling uitzenden.

Mevrouw Brundtland is arts en drie keer benoemd tot minister-president van Noorwegen. Ze stond 5 jaar aan het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). In 2007 ontving ze een eredoctoraat aan de Universiteit van Amsterdam.

Op de vraag of we de effecten van straling onderschatten antwoordde ze: “Ik denk dat we moeten hopen dat het niet te ernstig blijkt te zijn, maar er zijn negatieve effecten van straling. Daar is geen twijfel over.

Meer hierover weten klik hier.

Voor meer wetenschappelijk onderzoeks informatie:

De lezing van prof Martin Pall in Stockholm:
https://www.youtube.com/watch?v=Pjt0iJThPU0
Prof Taylor van de Yale University:
https://vimeo.com/73431739

 

De Nederlandse artiest Lange Frans heeft veel baat bij Floww:

 

“Gezonder leven is ook bewust omgaan met straling’

Rapper Lange Frans Floww

Rapper Lange Frans wil graag zijn bijdrage leveren aan een duurzame, betere wereld. Met zijn teksten spoort hij mensen dan ook aan tot bewustwording. Zo rapt hij in zijn nummer Kukeleku: “Straling overal, doet je koppie zeer?”.  Daarmee doelt hij op het digitale tijdperk waarin we omringd zijn met straling van smartphones, tablets en slimme gadgets. De rapper ziet de vele voordelen van de nieuwste technieken en gadgets, maar vindt dat we ook oplettend moeten zijn. In een interview vertelt hij waarom hij die bewustwording van straling zo belangrijk vindt.

Frans Frederiks, alias Lange Frans, kreeg in 2004 nationale bekendheid met het hiphop duo Lange Frans & Baas B.  Frans staat bekend om zijn maatschappijkritische teksten en zijn drive mensen maatschappelijk bewust te maken. Hij is daarbij recht-door-zee en schuwt geen uitgesproken mening. Naast muzikaal talent is de 35-jarige Frans vader van een dochtertje van drie en een zoontje van zeven jaar. Zorgeloos kunnen opgroeien in een wereld waarin alles en iedereen ‘connected’ en ‘wireless’ wordt, vindt Frans dan ook van groot belang.

Duurzaamheid
Lange Frans: “Mijn manier van schrijven en performen heb ik van huis uit meegekregen. Mijn vader was milieukundig ingenieur en altijd bezig met duurzaamheid. Zonne- en windenergie, biobakken; we kregen het met de paplepel ingegoten. Het woord duurzaam vind ik eigenlijk het mooiste woord dat er bestaat. Wanneer je dingen duurzaam doet, laat je de wereld vanzelfsprekend mooier achter voor degene die na ons komen. Ik geloof dat we een duurzame wereld kunnen krijgen, maar dan moeten we met z’n  allen betere keuzes maken over hoe we omgaan met onze planeet.”

Waakzaam
“In ben zelf met duurzaamheid bezig, door bijv. beter te weten wat ik eet, waar het vandaan komt, hoe het wordt gemaakt en wat het voedsel is van mijn voedsel. Veel mensen om mij heen willen gezonder leven. Er zijn veel kleine dingen die je daarvoor zelf kunt doen en één daarvan is bewust omgaan met straling. De modernste technieken maken ons leven makkelijker en beter, maar we moeten ook oplettend zijn. Want we weten nog niet wat de gevolgen zijn van de straling van onze mobieltjes, Wi-Fi en slimme gadgets op de lange termijn.”

Invloed straling
“Ik heb zelf ervaren dat ondanks dat we straling niet kunnen zien, het wel degelijk een effect op mensen kan hebben. Ik heb in mijn directe omgeving meegemaakt dat iemand zich steeds binnen
no time niet lekker voelde bij een bezoek aan een grote elektronicazaak. Eigenlijk niet zo vreemd want er staat daar veel elektronica tegelijk te loeien en te rammen. Mij valt dat in eerste instantie minder op want ik ga er altijd enthousiast direct op mijn doel af. Maar als ik weer buiten zo’n winkel sta, voelt de frisse lucht wel weer écht fris. Ik ben er daardoor over na gaan denken waarom het zo lekker is om twee uur door een bos te wandelen. Omdat je dan even weg bent van alle prikkels.“

Warm hoofd
“Er zijn dagen dat ik wel vier of vijf uur aan één stuk door mobiel aan het bellen ben. Ik voel mijn hoofd dan warmer worden. En ik weet dat het letterlijk belangrijk is je hoofd koel te houden. Zelfs in de woestijn doet je lichaam er alles aan om je hoofd op een bepaalde temperatuur te houden. Bij kinderen blijkt dat wanneer ze langer dan vijf minuten mobiel bellen hun hoofd zelfs een graad warmer kan worden. Een kinderschedel is natuurlijk minder dik dan dat van volwassenen. Ik laat mijn kinderen daarom zo veel mogelijk handsfree bellen en het liefst ook niet te lang. Dat we mobiele telefoons hebben, kunnen facetimen en je kinderen kunt voorlezen op afstand vind ik super positief, maar we moeten er wel een balans in zien te vinden. Mijn kinderen hebben een iPad maar ik heb wel altijd zoiets van ‘een uurtje’. Als ze niet op internet zitten en er bijvoorbeeld alleen een spelletje op doen, zet ik de iPad op de vliegtuigmodus zodat deze geen straling blijft zenden.”

Woning meten
“Omdat ik iemand ben die van gadgets houdt, en redelijk veel apparatuur heb, ook in mijn studio aan huis, wilde ik wel eens weten hoeveel straling we in huis hebben. Ik heb ons huis toen laten meten en testen door een stralingsbioloog. Sindsdien ga ik absoluut bewuster om met straling. Ik heb nu bijvoorbeeld op zijn advies een schakelaar gezet tussen het stopcontact en de Wi-Fi  en als ik ’s nachts naar bed ga druk ik op ‘off’. Wanneer je ‘s nachts slaapt, waarom zou de Wi-Fi dan nog aan moeten staan? Zo zijn er nog meer praktische zaken die je heel simpel zelf kunt doen.”

Straling positief gebruiken
“Ik hoop echt dat meer mensen zich bewust gaan worden van straling en op zoek gaan naar oplossingen om er duurzaam mee om te gaan. Zo ben ik zelf Floww-producten gaan gebruiken. Ik heb een klein apparaatje op mijn mobiele telefoon, een mobileFloww. Wanneer ik mijn mobiel ergens neerleg vragen mensen altijd wat dat is. Ik leg ze dan uit dat er straling van je mobiele telefoon komt en dat dit kleine stukje metaal met inhoud ervoor zorgen dat die straling wordt omgevormd in positieve energie. En dat doen de personalFloww, die ik bij mij draag, en de screenFloww, die ik voor het scherm van mijn computer neerzet, ook. Thuis heb ik een homeFloww die de straling in het hele huis omzet in natuurlijke frequenties. Ik hoop dat er in de toekomst producenten zijn die deze technologie integreren in producten als smartphones, -tv’s en tablets. Het zou toch het mooiste zijn wanneer we niet over straling na hoeven denken als we onze slimme gadgets gebruiken. En nee, ik word niet betaald om deze producten te promoten. Ik kan het gewoon iedereen vanuit mijn eigen ervaring aanbevelen. Het idee dat straling wordt omgezet in iets positiefs, daar slaap ik letterlijk en figuurlijk rustiger van”, besluit Lange Frans.