Back to blog

WaterstofNet viert 5 jarig bestaan met tanken van auto op 700 bar bij haar waterstoftankstation op de Automotive Campus in Helmond.

9 juli 2014 in In de media

Waterstofnet is een Europees initiatief om praktische projecten op gebied van Waterstofgas technologie te verwezenlijken. Ze doen dit samen met bedrijven, opleidingen en overheden. Hiermee wordt in de praktijk aangetoond wat de voordelen zijn van Waterstofgas technologie. Diverse voertuigen en transport systemen worden via brandstof cellen gevoed door Waterstofgas aan gedreven en zijn 100% schoon van fijnstof en CO2. Ik heb vorig jaar een symposium bijgewoond in Helmond en blijf de ontwikkelingen volgen!

 

 

center-3a.jpg

WaterstofNet viert haar 5 jarig bestaan met het tanken van een auto op waterstof op 700 bar bij haar tankstation op de Automotive Campus in Helmond. Dit is het eerste waterstoftankstation in de Benelux waar auto’s op 700 bar kunnen tanken.

WaterstofNet is in 2009 opgericht om het Interreg-project “Waterstofregio Vlaanderen-Zuid-Nederland” te coördineren. Met dat project werd de regio de voorbije jaren uitgebouwd tot een trendsetting waterstofregio in Europa.

WaterstofNet kijkt met trots naar de geboekte resultaten: de bouw van een 1 MW brandstofcelplant bij Solvay in de Antwerpse haven, de ombouw van een heftruck, vuilniswagen, bus en sloep naar waterstof en de bouw van twee waterstoftankstations: één in Vlaanderen bij retailer Colruyt in Halle en één in Helmond op de Automotive Campus.

Dat laatste station, waar eerder al de vuilniswagen en bus tankten op 350 bar, is nu uitgebreid naar 700 bar en is daarmee het eerste waterstoftankstation in de Benelux waar auto’s op waterstof kunnen tanken.

Ook in de toekomst blijft WaterstofNet gedreven en ambitieus samenwerken met industrie en overheden om projecten en visies rond waterstof als energiedrager voor zero-emissie transport en energieopslag te realiseren in de regio Vlaanderen-Zuid-Nederland. Dit alles binnen het Europese kader van de Joint Undertaking Fuel Cells & Hydrogen, waarbinnen de komende jaren in totaal voor meer dan 1,3 miljard euro in waterstofprojecten wordt geïnvesteerd.