Back to blog

Waterstofauto’s en -bussen op wereldcongres ISWA in Antwerpen

8 september 2015 in In de media

Waar Nederland achterblijft in het investeren in duurzame technologie zet België goede stappen op weg naar een waterstofgas economie. Waarschijnlijk hebben ze daar minder last van de lobby van de fossiele brandstof industrie.

Belgen zijn in dat opzicht toch een pak slimmer dan de Nederlanders!

 

Neem bijvoorbeeld dit initiatief van Waterstofnet om bezoekers aan het ISWA wereldcongres in Antwerpen  over duurzaamheid, met elektrische voertuigen aangedreven door brandstofcellen en gevoed door waterstofgas, te vervoeren van en naar het congres.  Meer over waterstofnet:  http://www.waterstofnet.eu

Op vraag van de organisatie van het ISWA wereldcongres, dat momenteel plaats vindt in Antwerpen, heeft WaterstofNet gezorgd voor waterstofauto’s (Hyundai FCEV ix 35) om de VIP’s van het congres van en naar de luchthaven te vervoeren.

Dit gebeurde in samenwerking met Colruyt Group, Hyundai en de Fuel Cell and Hydrogen – Joint Undertaking en kadert binnen het project H2Mobility Belgium, waarbinnen ook een roadmap voor waterstofinfrastructuur voor België wordt uitgewerkt.

Waterstofgas tankstation bij het Belgische Colruyt

Waterstofgas tankstation bij het Belgische Colruyt

Verder werden de congresdeelnemers van en naar de workshops gebracht in de waterstofbussen van Van Hool. Deze waterstofbussen rijden op andere dagen in de gewone dienstregeling van de Lijn in Antwerpen (HighVLOCity).

Het ISWA wereld congres vindt plaats van maandag 7 tot woensdag 9 september in de Antwerpse Stadsschouwburg. Meer dan 1000 deelnemers vanuit de hele wereld komen er samen om de vele facetten van duurzaam afvalbeheer te bespreken (dmv lezingen, workshops, bedrijfsbezoeken, …).

 

Meer weten over het ISWA wereld congres: http://iswa2015.org