Back to blog

Sietz Leeflang van ‘De Twaalf Ambachten’krijgt duurzaamheidsprijs van VIBA

23 februari 2015 in In de media

DEN BOSCH – De VIBA, de Vereniging voor Integrale Bio-logische Architectuur, reikt de VIBA-prijs 2015 dit jaar uit aan Sietz Leeflang. Leeflang is de voorzitter van stichting De Twaalf Ambachten.
Duurzaamheidsorganisatie VIBA is van mening dat Sietz Leeflang (Haarlem, 1933) een uitzonderlijk bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het milieuvriendelijk en ecologisch bouwen in Nederland. Hij ontvangt de prijs voor het uitzonderlijke “steentje” dat hij heeft bijdragen aan de biologische architectuur.

Leeflang heeft, volgens de VIBA, een reeks van belangrijke uitvindingen gedaan en producten ontwikkeld, met name op het gebied van verwarmen, ventileren en water zuiveren. Al deze uitvindingen zijn op een eenvoudige manier (zelf) te maken. Leeflang gebruikte goedkope en eenvoudige materialen die voor iedereen beschikbaar zijn.

Na een loopbaan als wetenschapsjournalist bij het Algemeen Handelsblad (later NRC Handelsblad) en korte periode bij Philips richtte Leeflang in 1970 in Boxtel de milieu-proefboerderij De Kleine Aarde op en in 1977 het centrum voor ecologische technieken De Twaalf Ambachten.

De prijs wordt op donderdag 5 februari officieel uitgereikt tijdens de presentatie van het boek  ‘Stralingsverwarming, Comfortabeler en gezonder verwarmen met minder energie’, dat De Twaalf Ambachten recent heeft uitgegeven.

Sietz Leeflang krijgt de VIBA prijs 2015. VIBA

Sietz Leeflang krijgt de VIBA prijs 2015. VIBA

 

 

Zie ook: http://www.de12ambachten.nl

Welkom op de website van Stichting De Twaalf Ambachten.
Sinds de oprichting van De Twaalf Ambachten in 1978 houden wij ons bezig met de ontwikkeling van en experimenteren met duurzame en ecologische technieken.
Hierbij staan twee begrippen centraal: eenvoud en zelfbouw.
Wie de technieken van De Twaalf Ambachten leert kennen, ontdekt dat duurzaamheid niet duur hoeft te zijn. En zeker niet ingewikkeld. Onze technieken lenen zich bij uitstek voor zelfbouw en eigen onderhoud. Bovendien bespaart u er, zonder aan comfort in te leveren, veel energie en water mee.
Graag nodigen wij u uit om op onze website op onderzoek uit te gaan.

Beginpaginatekening