Back to blog

Restaurant van Alrijne ziekenhuizen plasticvrij!

13 oktober 2019 in Duurzame gezondheid , In de media

Goed nieuws van mijn broer Ton van Dijk die zich al vele jaren inzet bij de Alrijne ziekenhuizen om zoveel als mogelijk te verduurzamen.

Ik weet van nabij hoe lastig deze zoektocht is geweest, maar het is hem uiteindelijk toch gelukt!  Ik ben dankbaar dat ik hem van de nodige tips te heb kunnen voorzien tijdens dit proces.

Plastic rietjes, bekertjes en wegwerpbestek. Weg ermee!

Het wegwerpplastic in onze restaurants wordt vervangen door biobased materiaal! De nieuwe producten worden o.a. gemaakt van suikerriet, kraftpapier en maiszetmeel. Het ziet er soms precies uit als plastic, maar dan is het duurzaam. Dat is goed nieuws voor onze oceanen, want alle beetjes helpen!

Lees meer hierover op onze website .

Disposabels-3308

Plasticvrije restaurants!
Plastic rietjes, bekertjes en wegwerpbestek. Het wegwerpplastic in onze restaurants wordt vervangen door biobased materiaal!  Het ziet er soms precies uit als plastic, maar dan is het duurzaam. Wist je dat zelfs de ballonnenstaafjes en de gewichten die eraan hangen zijn gemaakt van duurzaam materiaal?

Ton van Dijk, teamleider restaurants en voeding: “De natuur is ons erg dierbaar, want hier liggen onze wortels. Met de kennis die wij hebben, zijn wij constant op zoek naar oplossingen om ons restaurant groener te maken. Dit doen wij door het vervangen van plastic, maar ook door meer vegetarische producten aan te bieden. Veel van onze producten hebben een duurzaam keurmerk en ons assortiment biologische producten wordt steeds verder uitgebreid. Verder zijn we in gesprek met leveranciers om de meest ‘groene’ opties in te kopen.”

Natuurlijk zijn er altijd nog nieuwe doelen te behalen. De meeste plasticvervangers kunnen worden verwerkt tot compost. Maar op dit moment is onze composteermachine  qua inhoud nog niet zo groot dat ook de plasticvervangers kunnen worden gecomposteerd. Tot die tijd scheiden we achter de schermen netjes al ons afval en blijven we werken aan een duurzaam, groen restaurant.

 

Disposabels-3314