Back to blog

Plant-e is door het World Ecomonic Forum benoemd tot Technology Pioneer.

9 augustus 2015 in In de media

Ik volg Plant-e al enkele jaren en heb ook hun crowdfund project gesteund. Ik heb ook een interview gemaakt voor Durablog. http://www.durablog.nl/reportage/reportage-van-mijn-bezoek-aan-plant-e-te-wageningen/

Ik vindt de techniek van Plant-e veelbelovend en zeer interessant. Ik zou graag alle investeerders oproepen in Plant-e te investeren, zodat het snel een commercieel leverbaar product kan gaan worden. Mijn schuurdak heb ik vernieuwd en is er klaar voor!

 

WAGENINGEN – Het bedrijf Plant-e uit Wageningen is door het Wereld Economisch Forum benoemd tot Technology Pioneer.

Het behoort nu tot een selectie van ’s werelds meest innovatieve bedrijven. Plant-e is een spin-off bedrijf van Wageningen University en is het enige bedrijf ter wereld dat elektriciteit maakt met levende planten.

In Ede zorgen planten in de berm sinds november vorig jaar voor verlichting op het viaduct over de A12 tussen Ede en Wageningen, dankzij de technologie van Plant-e.

Tuinverlichting gevoed door de planten waar het in staat.

Tuinverlichting gevoed door de planten waar het in staat.

Plant-e is een van de 49 bedrijven die door een professionele jury geselecteerd werd uit een lijst van honderden kandidaten wereldwijd. Dankzij deze selectie krijgt Plant-e toegang tot het meest invloedrijke en gewilde bedrijfs- en politieke netwerk ter wereld.

Daarnaast zal Plant-e uitgenodigd worden voor het Zomer Davos in Dalian, China, in september 2015 of voor de jaarlijkse meeting in Davos, in januari 2016.

Bedrijven als Google (2001), Wikimedia (2007), Mozilla (2007), Kickstarter (2011) en Dropbox (2011) gingen Plant-e voor bij het krijgen van deze internationale benoeming.

Marjolein Helder legt in het filmpje hieronder uit hoe dat gaat, energie uit planten maken:

 

Hieronder nog een extra duidelijk fimpje over de werking van Plant-e:

Gepubliceerd op 12 dec. 2012
Plant-e heeft haar eerste product gelanceerd: de Plant-e Planet! Via de webshop kunt u deze bestellen. U haalt hiermee niet alleen een prachtige en unieke gadget in huis waarin levende planten elektriciteit maken, maar u draagt hiermee ook bij aan de ontwikkeling van grootschalige elektriciteitsproductie uit levende planten. Plant-e Planet makes the world go round.

Ik heb via de crowdfund actie ook een Plant-e Planet aangeschaft die ik nog in elkaar ga zetten.