Back to blog

NASA Filmpje wijst haarfijn grootste klimaatboosdoeners aan

25 november 2014 in In de media

Eigenlijk wil ik zoveel mogelijk positieve duurzame innovaties en initiatieven laten zien. Toch wil ik jullie deze animatie van de NASA niet onthouden. Dit toont namelijk aan dat we radicaal moeten stoppen met het produceren van meer CO2 uitstoot, en zo snel mogelijk over moeten stappen op duurzame energie! Deze animatie van data is van 2006, ik hou mijn hart vast hoe het er nu zal uitzien!

 

Als je bewijs wilt dat wij in het Westen de grootste smeerpijpen (samen met China, dat wel) van de wereld zijn, hoef je alleen dit filmpje te bekijken. CO2 ligt niet als een soort deken over onze aardbol. Na uitstoot golft het door de atmosfeer heen en wordt het meegenomen door de wind in fascinerende, maar ook enigszins angstaanjagende wervelingen.

Het filmpje is één van de meest geavanceerde klimaat visualisaties die tot nu toe gemaakt is. Het laat ook duidelijk te zien dat het overgrote deel van de CO2 wordt uitgestoten door de VS, West-Europa en China. Deze plekken krijgen in de winter een onheilspellende donkerpaarse kleur. De beelden zijn gemaakt tussen 1 januari 2006 en 31 december 2006.

 

Gepubliceerd op 17 nov. 2014
An ultra-high-resolution NASA computer model has given scientists a stunning new look at how carbon dioxide in the atmosphere travels around the globe.

Volgens NASA zullen klimaatbeelden de komende tijd alleen maar beter worden door een nieuwe satelliet genaamd Orbiting Carbon Observatory 2. Deze satelliet zal enkel en alleen CO2 niveau’s in de gaten gaan houden op aarde.