Back to blog

Maak je auto zuiniger met start2stop!

10 juli 2014 in Duurzame technologieën , In de media , Initiatieven

Weer een mooi duurzaam initiatief! Maak het bestaande auto park energie zuiniger met het slimme start2stop systeem. Er is een crowdfunding project opgestart om dit mogelijk te maken. In mijn nieuwe Skoda Octavia Greenline zit het standaard al ingebouwd. Dus ik bespaar per jaar 6% brandstof. Dus ook een stuk minder CO2 uitstoot.

Ik zou zeggen steun dit mooie project als je nog geen automatisch start stop systeem in je auto hebt!

 

Maak je auto zuiniger met start2stop!

Duurzame mobiliteit is hot. En terecht. Met start2stop kun jij óók duurzamer gaan rijden. Heb jij een benzine- of

Duurzame mobiliteit is hot. En terecht. Met start2stop kun jij óók duurzamer gaan rijden. Heb jij een benzine- of dieselauto vanaf bouwjaar 2006? Wil je dat je auto zuiniger wordt? Bestel dan ons (retrofit) start/stop systeem, dan maak jij de eerste produktieserie van start2stop mogelijk.

TNO en Vara Kassa over het dilemma ‘motor stationair of motor uit
Sommige mensen denken dat het extra brandstof kost om de motor te starten. Dat is maar nauwelijks het geval. Als je het energieverbruik van de startmotor vergelijkt met het verbruik bij een stationair draaiende motor, kost stationair draaien, al na een wachttijd van langer dan acht seconden, veel méér energie dan de auto uit en aan zetten. Dus al na acht seconden stilstaan bespaar je brandstof en het milieu door de motor uit te zetten.

Met start2stop kun jij duurzame mobiliteit concreet helpen maken
Het zat me al een tijd dwars: veel auto’s, bestelwagens, vrachtauto’s en zware machines staan regelmatig met de motor aan te ‘niksen’. dus brandstof verbruiken, CO2 uitstoten en fijnstof produceren. Nergens voor nodig toch?

Onnodig brandstofverbruik, daar kunnen we samen concreet iets aan doen!
start2stop is het eerste start/stop systeem voor auto’s (benzine en diesel) dat je achteraf kunt plaatsen. Het maakt auto’s gemiddeld 6% zuiniger. De besparing is natuurlijk groter als je veel in druk verkeer of in de file rijdt. Jij kunt nu de eerste productieserie mogelijk maken!

Geen zorgen, we maken het makkelijk voor je!
Je hoeft zelf nadat je besteld hebt niets te doen. Wij zorgen ervoor dat het kosteloos wordt geïnstalleerd in je auto, op een lokatie in Nederland die jij kiest.

Missie
De missie is zoveel mogelijk auto’s alsnog zuiniger te maken. Voorlopig zijn in Nederland alle auto’s vanaf bouwjaar 2006 geschikt (2,5 miljoen stuks) en het grootste deel van de auto’s vanaf 2002. Wereldwijd zijn er 200 miljoen auto’s geschikt. Stel je voor hoeveel brandstofverbruik, CO2 emissies en fijnstof uitstoot we samen kunnen voorkomen! Vanaf augustus gaan we leveren en zorgen we dat het netjes en onzichtbaar in jouw auto wordt geplaatst.

Nieuws

  1. Op 23 juni verscheen op www.hetkanwel.nl een goede samenvatting van de missie van start2stop.
  2. Op de dag dat deze campagne ‘live’ ging werd ook bekend dat RVO (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland) start2stop ondersteunt middels een Innovatie Prestatie Contract. Dit geeft extra financiële ondersteuning!
  3. Op 13 juni besteedde NU Zakelijk aandacht aan start2stop: ‘start2stop wil wagenpark verduurzamen‘.

Quotes van maatschappelijke organisaties

Urgenda, Geert Kloppenburg, projectleider duurzame mobiliteit:
‘start2stop heeft een belangrijke en kansrijke missie in duurzame mobiliteit. Het retrofit start/stop systeem biedt berijders en fleetowners de kans om hun auto(vloot) alsnog te verduurzamen’

Natuur & Milieu, Maarten van Biezen, hoofd mobiliteit:
‘start2stop is een interessant initiatief op het gebied van duurzame mobiliteit. Zowel in Nederland als daarbuiten kan het een significante bijdrage leveren aan de vergroening van de bestaande autovloot’

Onstaan start2stop
start2stop is opgericht door Marck Mulder, sinds begin jaren ’90 actief met duurzaam ondernemen. Het productidee komt voort uit verbazing en een dosis gezonde frustratie van Marck, die het in zijn eigen oude Volvo wilde laten monteren: “Waarom kun je nergens een start/stop systeem kopen om in je (gebruikte) auto te monteren?”

Dat het niet mogelijk was leek me erg onlogisch. Daarom kan het vanaf nu dus wel! Wij willen samen met jou -toegepast op jouw gebruikte auto- duurzame mobiliteit concreet maken.

Team
Het start2stop team is ‘lean’: Marck is full time met start2stop bezig en wordt op projectbasis ondersteund door David (campagne), Robert (duurzame mobiliteit), Gerrit-Jan (marketing), Joshua (beeld en geluid), Jeroen (web), Rien (elektronica), Mike (finance), Frans (positief criticus) en binnenkort nog 2 nieuwe leden: let op de updates….!

Waarom Oneplanetcrowd
start2stop kiest voor Oneplanetcrowd met een heldere reden. Het is een doelgerichte en effectieve manier om onder een duurzame groep crowdfunders deze concrete oplossing snel in te voeren.

Waar is het geld voor nodig?
Door jullie deelname wordt de eerste productieserie mogelijk. Daarmee maak je met je eigen auto al direct een verschil en maken we het samen ook mogelijk om het bedrijfsleven in de praktijk te laten zien dat het nuttig én mogelijk is om ook hun (grote) autovloot zuiniger te maken.

Community
Als je wilt kun je lid worden van de binnenkort op te richten start2stop community. Dan kunnen jullie ervaringen met elkaar en met anderen uitwisselen en van elkaar leren. De praktijk laat zien dat de crowd vernieuwend is. Samen gaan we laten zien dat het kan!