Back to blog

Geef de aarde een stem en wordt lid van Omroep Groen !

3 september 2020 in In de media , Initiatieven

We leven in uitdagende tijden door de Corona pandemie die tegelijkertijd blootlegt dat onze huidige manier  van leven niet houdbaar is op de lange termijn!

De bronnen van de aarde raken steeds verder uitgeput en de aarde warmt verder op en het weer wordt steeds extremer zoals we allemaal aan den lijve ondervinden. Tegelijkertijd wordt de natuur door stikstof en fosfaten aangetast neemt de biodiversiteit af en neemt de vervuiling door de plastic soep nog steeds toe. Gelukkig is er bij burgers, bestuurders en bedrijfsleven wel een groeiende bewustwording dat dit niet langer zo door kan gaan. Echter bij de grote massa is het nog niet doorgedrongen lijkt het en die bepalen toch via hun keuze in het stemhokje hoe de kleur van de politiek van ons land eruitziet. Het is de politiek die de keuzes moet maken om een rechtvaardiger duurzamer beleid te gaan voeren. Dus is het hard nodig dat er meer kennis en bewustwording komt bij het grote publiek zodat zij de juiste leiders gaan kiezen die met durf en visie voor de lange termijn de kiezers mee kan nemen in een aansprekend verhaal om de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen veilig te stellen.

Daarom juich ik het initiatief van Taco Zimmerman en Carolijn Borgdorff om Omroep Groen te beginnen, van harte toe. Ze willen hiermee de aarde een stem geven om zo een meer bewustwording voor een volhoudbare wereld te bewerkstelligen.

Om dezelfde reden ben ik destijds gestart met Durablog.nl.  Er zijn vele duurzame technologieën en initiatieven die het verdienen meer onder de aandacht te worden gebracht. Tevens is het hard nodig om naast het dagelijkse weer-journaal een wekelijks klimaat journaal te bieden zodat het grote publiek snapt wat er op de lange termijn aan de hand is met ons klimaat.

Daarom ben ik dus lid geworden van Omroep Groen. Klik hier om lid te worden van Omroep groen en geef de aarde een stem!

omroepgroen

OMROEP GROEN

Als er één ding is wat de aarde nodig heeft, is het aandacht. Daarom is er nu Omroep Groen. De eerste publieke omroep die de aarde zendtijd geeft.

Met een ‘good old’ publieke zender, vol groene radio, tv en streaming initiatieven, kunnen we de aarde op een nieuwe manier de aandacht geven die zij verdient. Zodat heel Nederland een beetje z’n best voor haar gaat doen.

Want hoe meer aandacht er voor de aarde komt, hoe meer we d’r gaan waarderen.

De aarde heeft dringend nieuwe leden nodig. 50.000 om precies te zijn. Vóór 1 januari.

Word lid van de aarde. Word lid van Omroep Groen.


Team Groen bestaat uit Taco Zimmerman, Carolijn Borgdorff, Charlotte Pas, Liz Kruisheer, Naomi Kanapathypillai, Roos Wolthers, Jan Terlouw, Thekla Reuten, Maurits Groen, Niek Roozen, Ayuk Bakia, Merijn Tinga en vele anderen.