Back to blog

Follow This krijgt agendapunt Duurzaamheid op Shells aandeelhoudersvergadering

11 februari 2016 in In de media

Ik ben er voorstander van als Shell in gaat zetten op duurzaamheid. Shell heeft geld en kennis en kan dus een positief verschil maken.  Ik volg al lange tijd de ontwikkelingen op gebied van waterstofgas technologie en weet dat Shell hier al het nodige mee heeft gedaan zie mijn blogs hierover.

Mede om die reden heb ik ook een aandeel in Shell genomen via Follow This. En de dag daarop stopten ze met olieboren in Alaska! Mooi toeval toch? lees meer hierover op mijn blog over mijn aandeel in Shell.

 

Het is gelukt! In mei staat op de agenda van Shells aandeelhoudersvergadering het volgende agendapunt:

Shell will become a renewable energy company by investing the profits from fossil fuels in renewable energy.

Vorige week bezorgden we 127 handtekeningen, goed voor ruim 4 miljoen euro aan aandelen, bij Shell in Londen. Deze week kregen we de bevestiging van Shell:

“2016 ANNUAL GENERAL MEETING – NOTICE OF MEETING

I … confirm that the shareholder resolution … meets the relevant criteria for circulation in the 2016 Annual General Meeting Notice of Meeting.”

Alle aandeelhouders gaan hier in mei over stemmen, dus ook de pensioenfondsen.

We gaan door met het scharen van nieuwe en bestaande aandeelhouders achter onze missie, zodat Shell zich voldoende gesteund voelt om het roer om te gooien.

Follow This is een beweging van groene aandeelhouders van Shell. We willen de wereld sneller duurzaam maken door van Shell een duurzaam energiebedrijf te maken. Dat doen we door massaal aandeelhouder te worden en door bestaande aandeelhouders zoals pensioenfondsen achter onze missie te scharen. Net zo lang tot Shell zich voldoende gesteund voelt om het roer om te gooien (een procent kan voldoende zijn heeft de TCI – ABN Amro case laten zien in 2007).

Shell kan nog steeds gaan investeren in duurzaamheid, het is nog niet te laat!

Shell kan nog steeds gaan investeren in duurzaamheid, het is nog niet te laat!

We zijn nu met bijna 1.000 groene aandeelhouders met ruim 4 miljoen euro aan aandelen en gesprekspartner van Shell, pensioenfondsen en media.

Op www.follow-this.org kun je in één click groene aandeelhouder van Shell worden (nu 24 euro) en als kersverse aandeelhouder direct een e-mail sturen aan Shell CEO Ben van Beurden.

Op www.follow-this.org/shell/shareholders-meeting/ zie je onze vragen en Ben van Beurdens antwoorden op Shells aandeelhoudersvergadering. Op www.follow-this.org/in-de-media/ vind je onze media-optredens.

We hopen dat je ook een groen aandeel Shell koopt op www.follow-this.org en het verhaal verspreidt: Change the world: buy Shell.

Door Mark van Baal|11 februari 2016|Nieuws|Reacties staat uit voor Follow This krijgt agendapunt op Shells aandeelhoudersvergadering