Back to blog

4 openbare waterstoftankstations langs snelwegen

27 juli 2014 in In de media , Initiatieven

In navolging van California, Scandinavie en Duitsland gaat Nederland ook een aantal waterstof tank stations aanleggen. Zie het verslag hieronder waar wordt aangegeven dat onder regie van staatssecretaris Mansvelt dit de komende 2 jaar gaat gebeuren. Vanaf 2015 komen er ook een aantal brandstofcel auto’s op de markt. Hyunday en Toyota zijn waarschijnlijk de eersten. Maar ook andere autofabrikanten zijn er druk mee bezig. Dit is geweldig nieuws en kan de ontwikkeling naar een waterstof gas economie een verder boost geven! Zo worden we ook weer minder afhankelijk van Russisch gas!  En is beter voor onze leefomgeving en wereldwijde klimaat!

 

 

4 openbare waterstoftankstations langs snelwegDe komende twee jaar worden zeker vier openbare waterstoftankstations in ons land gebouwd. De eerste wordt rond de jaarwisseling langs de A15 in Rotterdam geopend.

Dat maakt staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) woensdag in Rotterdam tijdens een werkbezoek aan waterstofproducent Air Liquide bekend. Volgens Mansveld staan we “aan de vooravond van de introductie van rijden op waterstof in Nederland”. Er komen steeds meer auto’s op de markt die rijden op waterstof. “Daarom moeten we ons land klaarstomen voor deze schone en duurzame voertuigen.”

Naast Rotterdam komen zal er ook waterstof getankt kunnen worden in Amsterdam, Helmond en Arnhem. Op dit moment rijdt alleen een aantal bussen in het openbaar vervoer op waterstof. Voertuigen die rijden op waterstof stoten geen CO2 uit en zijn veel stiller.

De verwachting is dat vanaf 2015 enkele duizenden auto’s die rijden op waterstof op de (wereld)markt zullen komen. Onder meer Hyundai, Toyota, Daimler en Honda gaan dergelijke auto’s produceren. Ook Londen is zich aan het voorbereiden op de introductie van op waterstof rijdende personenauto’s. De Britse hoofdstad legt een netwerk van waterstoftankstations aan.

Bron: ANP
Foto: Marqit via Google Images