Back to blog

Steun het duurzame design crowdfundproject; De ‘LichtPost Lamp’

9 juni 2015 in Duurzaam Grafisch produceren en verpakken

Op Brainpack 2015 in Weert raakte ik aan de praat met het Marieke van het duurzame ontwerpburo ‘VerdraaidGoed’. Ze hebben eerder een succesvol project gedaan met de ‘Foodiebag’. Kijk hiervoor op: http://verdraaidgoed.nl/webshop/foodiebag/

Ze hebben nu een heel leuk project bedacht om oude postkantoor kasten om te zetten naar een duurzame burolamp: De LichtPost lamp.

Ik vindt dit een mooi voorbeeld van het omzetten van afval naar grondstof. Steun dit initiatief!

 

De LichtPost Lamp is een sfeerlamp gemaakt van deurtjes uit oude postbuskasten. De digitalisering van de post doet steeds meer postkantoren verdwijnen en maakt dit oude model postbuskasten overbodig. Door de herkenbare deurtjes uit de kasten te gebruiken als grondstof voor de lamp wordt voorkomen dat ze worden weggegooid en voor altijd uit het straatbeeld verdwijnen. Zo blijft de emotionele waarde van dit herkenbare materiaal bewaard in een serie unieke Design LichtPost Lampen.
DE LICHTPOST LAMP – EEN HIGHLIGHT IN DE GESCHIEDENIS VAN DE POST

Iedereen merkt het om zich heen; steeds meer postkantoren sluiten en er komen kleinere postpunten in bijvoorbeeld supermarkten voor terug. Hiermee verdwijnen niet alleen de postkantoren, maar ook de ‘ouderwetse’ postbussen. De metalen postbuskasten worden vervangen door kunststof varianten en dreigen bij het oud ijzer te belanden. Maar niet als deze crowdfunding slaagt. Dan krijgen de postbusdeurtjes een nieuw leven als LichtPost Lamp!

LichtPost Lamp met link

WORD EIGENAAR VAN EEN STUKJE NOSTALGIE

Middels deze crowdfunding kun je eigenaar worden van een uniek product, gemaakt uit een herkenbare ‘afvalstroom’. Zo blijft dit stukje nostalgie behouden en zullen de typische rode PTT deurtjes niet voor altijd verdwijnen. Om de LichtPost Lamp tegen een goede prijs te kunnen produceren moeten wij een eerste serie maken van minimaal 100 stuks. Door het steunen van deze crowdfunding maak jij de productie – en het behoud van dit stukje nostalgie – mogelijk.

HOE JIJ KUNT INVESTEREN

Surf naar: http://www.oneplanetcrowd.com/nl/project/104062#!

ECHT DUTCH DESIGN

De postdeurtjes worden omgezet naar een uniek Dutch Design product, de LichtPost Lamp. De rode deurtjes blijven goed herkenbaar in hun nieuwe functie als lamp en juist dat maakt dit product zo bijzonder. Alles wordt geproduceerd in sociale werkplaatsen waardoor de lamp niet alleen een pareltje is in huis, maar ook bijdraagt aan mens én milieu!

VERDRAAIDGOEDE ONDERNEMERS

Wij zijn VerdraaidGoed, een duurzaam en sociaal projectbureau, dat in 2011 is opgericht door ontwerper Lisanne Addink-Dölle. Ons doel is om op speelse wijze verspilling tegen te gaan. Dit doen we bijvoorbeeld door verrassende, duurzame producten te maken van industriële reststromen. We zien het als onze uitdaging om in de nieuwe producten het oorspronkelijke materiaal zo origineel mogelijk te behouden. Bekende producten van onze hand zijn de NS-Upcycle lijn gemaakt van de gele treintijden borden van stations en de Foodiebag die voedselverspilling in de horeca helpt voorkomen. Met deze crowdfunding hopen we binnenkort een ‘klassieker’ aan onze productlijn toe te kunnen voegen; de LichtPost Lamp.

Infographic LichtPost Lamp-1

LET OP

Deze crowdfunding moet de productie van 100 lampen mogelijk maken. Pas na het sluiten van de looptijd zullen de lampen dus geproduceerd gaan worden. Het kan dat de uiteindelijke LichtPost Lamp iets zal afwijken van het model dat te zien is op de foto’s. Zo streven wij er bijvoorbeeld naar om de lamp aan en uit te kunnen zetten met het sleuteltje ipv met een snoer schakelaar. Het snoer wordt uitgevoerd in ‘stoer’ strijkijzer snoer ipv wit plastic snoer en de zijkant van de staander van de lamp wordt mogelijk anders afgewerkt dan op de foto’s te zien is.

 

Gepubliceerd op 2 mei 2015
De LichtPost Lamp is een nieuw uniek product dat een herkenbare ‘afvalstroom’ redt die anders volledig uit het straatbeeld zou verdwijnen. Om de LichtPost lamp tegen een goede prijs te kunnen produceren moeten wij een eerste serie maken van minimaal 100 stuks. Door het steunen van deze crowdfunding maak jij dit mogelijk. Bestel 1 van de 100 LichtPost lampen en wordt eigenaar van een stukje nostalgie! www.oneplanetcrowd.com/nl/project/104062