Back to blog

PaperWise KWALITATIEF EN DUURZAAM PAPIER EN KARTON

26 januari 2015 in Duurzaam Grafisch produceren en verpakken

De natuur kent geen afval, dat is onze inspiratie: Afval is nuttig in een nieuwe toepassing. In dit geval als grondstof voor kwalitatief hoogwaardig, duurzaam papier en karton. PaperWise geeft landbouwafval een tweede leven. Bladeren en stengels die overblijven van de oogst worden bewerkt tot grondstof voor papier en karton. Dit papier en karton voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen en is onder meer verkrijgbaar als printpapier / kopieerpapier in diverse grammages, als grootformaat vellen en op rol in diverse afmetingen en grammages. We geloven in bewustwording; samen kunnen we organisaties en mensen verbinden en in beweging brengen voor een duurzame samenleving.

Door het papier en (vouw)karton van PaperWise te gebruiken, kiest u eenvoudig en concreet voor duurzaamheid, zonder in te leveren op kwaliteit. De keuze is eenvoudig: Wie kiest voor kwaliteit en duurzaam wil leven, kiest voortaan voor papier en (vouw)karton van PaperWise. http://www.paperwise.eu

 

 

Duurzaam papier van PaperWise

Duurzaam papier van PaperWise

MILIEUVOORDEEL DOOR DUURZAAM PAPIER
Wise with waste, dat is de visie van PaperWise. Waarom landbouwafval verbranden, terwijl het verwerkt kan worden tot een perfecte grondstof voor papier? PaperWise is papier en karton van A-kwaliteit, gemaakt van landbouwafval (bladeren en stengels) met 100% groene energie. Uit landbouwafval wordt cellulose gewonnen, wat de belangrijkste grondstof is voor papier. Met veel aandacht voor mens en milieu verwerkt PaperWise deze cellulose tot duurzaam, hoogwaardig papier en karton. U zult geen verschil merken tussen het papier van PaperWise en andere A-merken papier en karton. Door voor PaperWise te kiezen, kiest u er voor om agrarisch restmateriaal een 2e leven te geven voor de productie van hoogwaardig papier en karton. Bomen hoeven niet meer speciaal geplant te worden, maar kunnen blijven staan om CO2 op te nemen en om te zetten in zuurstof, om weer gewone bossen te worden met een grote verscheidenheid aan leven en biodiversiteit. Door gebruik te maken van landbouwmateriaal, komen nu van dezelfde landbouwgrond en zelfs van hetzelfde gewas twee producten: voedsel én grondstof voor papier. De grondstof komt ruim veertig keer zo snel beschikbaar en de opbrengst per hectare is bijna 1,5 keer zo hoog. Bovendien is het productieproces van PaperWise CO2 neutraal.
De keuze is dus eenvoudig: wie kwaliteit wil combineren met duurzaam leven en ondernemen, kiest voortaan voor milieuvriendelijk, kwalitatief papier en (vouw)karton van PaperWise.

In onderstaande tabel ziet u de milieuvoordelen van PaperWise concreet weergegeven:

tabel_milieuvoordeel_nl4