Back to blog

Duurzamer drukken met milieuvriendelijke inkten van van son

22 april 2015 in Duurzaam Grafisch produceren en verpakken

De grafische industrie maakt goede ontwikkelingen door naar duurzamer produceren. Er worden steeds meer vervuilende stappen uit het productieproces gehaald en er worden nieuwe bossen aangeplant ter compensatie van de CO2 uitstoot. Ook de machines worden steeds zuiniger en verspillen steeds minder materiaal doordat ze sneller op druk zijn. De Nederlandse inktfabrikant,  Koninklijke van Son , heeft nu inkten op de markt gebracht die weer een stuk duurzamer zijn dan tot nu toe het geval was.

 

De inkten van Koninklijke Van Son zijn sinds jaar en dag bij Wifac te verkrijgen. Dit oer-Nederlandse product blinkt dan ook uit met vernieuwende inkten die zich prima laten verwerken door het hedendaagse grafische bedrijf.

PrimeBio
Voor de milieuvriendelijke drukker is er PrimeBio, net als de Ultimate process-inkten geschikt voor hoge draaisnelheden. PrimeBio is 4-kleuren inktserie voor drukkers die milieuvriendelijk produceren van drukwerk hoog in het vaandel hebben staan en waarbij het gebruik van bepaalde grondstoffen, zoals kobalt, uitgesloten zijn.

De PrimeBio wordt geproduceerd met gebruikmaking van de allernieuwste technologieën op het gebied van vernis en hars en bevat tot 75 procent hernieuwbare grondstoffen. PrimeBio is vrij van kobalt en bevat minder dan één procent minerale oliën.

De meer duurzame Primebio inkt van van Son

De meer duurzame Primebio inkt van van Son

De nieuw ontwikkelde vernissen zorgen voor een optimaal persgedrag met bijbehorende stabiliteit die een intense kleurkracht met hoge glans waarborgen. PrimeBio kent een stabiele inkt/vochtbalans, met name op snellopende drukpersen, inclusief het XL-formaat en 8-10 kleuren schoon- en weerdrukpersen. De PrimeBio process-inktserie kan snel verwerkt worden, heeft uitstekende droogeigenschappen en is bijzonder schuurvast.

ULTIMATE
De ULTIMATE process-serie is een veelzijdige 4-kleuren inkt die snel een evenwichtige ink/vochtbalans bereikt. De inkt is afgestemd op het drukken met hoge snelheden en kent een stabiel persgedrag gedurende de gehele oplage.

Door de lagere tack is ULTIMATE uitermate geschikt voor het bedrukken van papier met lage gramsgewichten vanaf 60 grams. Door de aangepaste wegslag is deze inkt volledig afgestemd op het drukken met hoge snelheden op schoon- en weerdrukpersen (4+4).

 

De inkten zijn te koop via de Wifac webshop:  https://webshop.wifac.nl/?event=page&pageid=1012&view=productlist