Back to blog

Drukkerij Verloop, Alblasserdam heeft een duurzame FSC kalender geproduceerd.

21 januari 2016 in Duurzaam Grafisch produceren en verpakken

ik heb al vaker bericht over drukkerijen die werk maken van duurzaam produceren. Een mooi voorbeeld is deze productie van een duurzame kalender door drukkerij verloop. Als ik aan sommige drukkers vraag naar hun duurzame activiteiten dan zijn ze soms teleurgesteld in de drukwerk inkopers die enkel naar de prijs kijken en niet naar de duurzame aspecten van drukwerk. Met name het papier en karton met een FSC keurmerk kan soms iets kostenverhogend werken. Maar drukkerij Verloop toont met dit innovatie ontwerp aan dat de klanten toch geprikkeld kunnen worden om voor duurzaam drukwerk te kiezen. Dat is de reden dat ik hiervan verslag doe op mijn blog. Want goed voorbeeld doet goed volgen!

 Kalenderwedstijd:

Drukkerij Verloop, Alblasserdam heeft een bijzondere kalender ingezonden. Het is een doorontwikkeling van een studiemodel met als ‘kernwoorden': Duurzaam – FSC – tijdloos – anders dan anderen – actief bezig zijn.

Alle voornoemde termen zijn in deze kalender verwerkt, met als extraatje dat de ontvanger de kalender ook nog eens kan personaliseren. De achterste schijf kan worden vervangen door een leuke eigen foto. Hiervoor is in de bouwplaat een aanwijzing en knip model toegevoegd (geplaatst op vel 1, binnen de kalender cirkels), om het zo zelf nog leuker te maken. Dit bouwpakket is geproduceerd met de volgende specificaties: Bedacht en ontworpen door: Wynfrith Bodewes Illustraties en teksten: Wynfrith Bodewes Product tester/dummy bouwer: Cees Deelen Overige samenwerkers: Liesbeth Tromp, Brigitte van Wijk, Margreet Bieren Oplage: 750 stuks Papier: Papyrus – Ensocoat 380 grams FSC Drukwerk: CMYK vellen offset Machine: Heidelberg Speedmaster 74p Nabewerking: stansen en snijden.

De duurzame FSC kalender

De duurzame FSC kalender

– See more at: http://www.kalenderwedstrijd.nl/node/141#sthash.38Mp36wF.dpuf

 

Ik wil ook zo’n kalender
Duurzaam, dat is toch mooi!
Hij is er weer, de jaarlijkse kalender van Verloop drukkerij en Goud PrintCenter. Dit jaar hebben we het anders gedaan. Omdat de hangende kalender een voor de hand liggende keuze is, verlaten we met deze staande kalender de gebaande paden.

Als communicatie groep zijn wij groots in het bieden van flexibele communicatie oplossingen die bij u als klant en uw doelgroep passen. Maar wist u dat wij dit zo duurzaam mogelijk voor u doen? Met onze FSC-certificering, ISO 14001 voor duurzaam inkopen en meer, denken we continu aan onze omgeving en het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Om deze duurzame gedachte om te zetten in iets voor u, hebben we de tijdloze, duurzame kalender bedacht. Deze kalender kunt u voor lange tijd gebruiken. Sterker, deze kalender kan (mits er niet teveel koffie overheen gaat) jaren worden gebruikt. Dat is nou net weer zo’n handigheid waar wij van houden. Met dit bouwpakket zet je dus wat anders op tafel.

Verloop 2

Eentje (bij)bestellen of gewoon wit u weten waarmee wij uw hoofdpijn kunnen verzachten? Dat kan gratis via onze sales. Klik hier.