Back to blog

Designbureau GBO projects onderscheidt zich met duurzame ontwerpen

29 november 2014 in Duurzaam Grafisch produceren en verpakken

Op de verpakking innovatie beurs die ik vorige week bezocht, was ik op zoek naar bedrijven die oprecht en gepassioneerd werk maken van duurzaamheid. GBO projects is zo’n bedrijf. Ik raakte in gesprek met directeur / partner Rob Crins en voelde al snel aan dat het hem ernst is met het thema duurzaamheid. GBO projects is een mooi voorbeeld van een bedrijf met een lange termijn visie. Uiteindelijk zal onder druk van de publieke opinie meer van bedrijven geĆ«ist worden op gebied van duurzaamheid. Zij zijn er dan al klaar voor dus is het zakelijk gezien een verstandige strategie.

Meet profijt door duurzaamheid!

 

Hier een mooi voorbeeld van een duurzaam product ontwerp van GBO projects:

Plastic Heroes is een initiatief gericht op het gescheiden inzamelen van kunststoffen in het huishouden. Een van de succesfactoren is het doelmatig ophalen van zakken. De zakken hebben 2 eigenschappen: volume en een laag gewicht die met enige wind ervoor zorgen dat ze in de straat verspreid worden. Ter vergroting van de verkeersveiligheid en ter voorkoming van zwerfafval hebben we een ring ontwikkeld passend om een lichtmast. Deze ring wordt inmiddels landelijk succesvol door diverse gemeenten en afval inzamelaars toegepast.

de kroonring voor plastic afval zakken

de kroonring voor plastic afval zakken

voorkom plastic zwerfafval

voorkom plastic zwerfafval

Over GBO PROJECTS:
GBO PROJECTS is een productiebedrijf dat in 2008 is opgericht als een verlengstuk van de dienstverlening van GBO DESIGN, dat in 1989 het levenslicht zag. GBO PROJECTS verzorgt productimplementatie, tooling, productie, assemblage, verpakking, kwaliteitsbewaking, logistiek, warehousing en financiering.

Omdat wij al jarenlang samenwerken met ervaren productiepartners -zowel lokaal als internationaal- is het gehele traject van ontwerp tot productie bij ons in goede handen. De toenemende vraag naar de levering van producten met GBO PROJECTS als one-stop-shoppartner, heeft geleid tot het versterken van het bestaande netwerk van leveranciers en partners. Dit netwerk stelt ons in staat om vanuit de kantoren in Helmond en Hong Kong projecten te leiden onder Nederlands management. Deze projecten omvatten professionele- en consumentenproducten, maar ook componenten, premiums en verpakkingen.

 

Meer weten over GBO PROJECTS

http://www.gbo.eu/projects/over-ons