Back to blog

WaterstofNet verzorgt de link tussen grootste Europese waterstofdemonstratieproject ‘Hydrogen Mobility for Europe’ (H2ME) en Benelux

1 oktober 2015 in Duurzame technologieën

Weer een interessant bericht over de uitrol van een waterstofgas infrastructuur in europa. Dit is goed nieuws na het Volkswagen schandaal!

 

WaterstofNet is partner in het Europees project H2ME, dat afgelopen donderdag officieel is van start gegaan.

http://www.waterstofnet.eu/nieuws/actueel/waterstofnet-verzorgt-de-link-tussen-grootste-europese-waterstofdemonstratieproject-hydrogen-mobility-for-europe-h2me-en-benelux.html

Dit project, met een totale omvang van 64 miljoen euro (waarvan steun van 32 M euro van de Europese Fuel Cells & Hydrogen Joint Undertaking), is het grootste Europese demonstratieproject voor personenauto’s op waterstof met:

– de bouw van 29 waterstoftankstations (Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Scandinavie)
– de inzet van 325 personenauto’s op waterstof : 200 waterstofauto’s van Daimler en Hyundai en 125 bestelwagens (Renault HyKangoo) in 10 Europese landen.

De waterstofgas economie

De waterstofgas economie

WaterstofNet verzorgt de communicatie tussen de Benelux-overheden en het consortium, zodat de resultaten van dit project ook in onze regio gebruikt kunnen worden. Meer info vindt u in het persbericht, dat u hier kan downloaden.

http://www.waterstofnet.eu/upload/File/H2ME/H2ME%20launch%20-%20Press%20release%20-%2024.09%20-%20EN.pdf