Back to blog

JEREMY RIFKIN AND ARCHIMEDES ON THE 3RD REV XPERIENCE

24 januari 2015 in Duurzame technologieën

Archimedes is een Nederlandse windturbine voor kleinschalige toepassing. Deze innovatieve windturbine heeft de aandacht getrokken van de duurzame energie sector. Op het symposium over de impact van de 3e industriële revolutie heeft de Archimedes windturbine haar verdiende aandacht gekregen. Ook was hier de Amerikaanse econoom en duurzaam adviseur Jeremy Rifkin aanwezig. Ik heb het boek ‘ The Third Industrial Revolution’ van Jeremy Rifkin gelezen en ben momenteel zijn boek ‘The Hydrogen Economy’ aan het lezen. Als ik het uit heb ga ik een boekvesrlag op Durablog plaatsen.

Op 6, 7 en 8 november 2014 was De Archimedes aanwezig op het 3rd Rev Xperience congres in Rotterdam met de Liam F1 UWT.

We zitten midden in de transitie van de 2e naar de 3e Industriële Revolutie. Nieuwe technologie verandert de wereld in koortsachtig tempo. De VS en China gaan de komende jaren honderden miljarden dollars investeren in alternatieve brandstoffen en technologie voor efficiëntere en duurzame productie. Deze nieuwe technologieën jagen de nieuwe economie aan. Op dit congres staat alles in het teken van de 3de industriële revolutie en alle kansen die daarin verscholen liggen. Niemand minder dan Jeremy Rifkin die zowel Obama als de Europese unie van advies voorziet ging het debat aan met verschillende politici, wetenschappers en ondernemers over de impact van deze revolutie in ons land.

Jeremy Rifkin in gesprek met dame van Archimedes

Jeremy Rifkin in gesprek met dame van Archimedes

 

Duurzame energie is een onmisbaar onderdeel van deze revolutie. De Archimedes gelooft dat het nodig is om onafhankelijk te worden als het gaat om energie en dat daar alle hulpmiddelen welkom in zijn. Het heeft geen zin om grote en kleine windmolens of zonnepanelen te vergelijken, omdat ze samen ingezet kunnen worden en een gezamenlijk doel dienen.
Bekijk het hier: http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/interview-jeremy-rifkin-over-nieuwe-wereldeconomie

 

Geüpload op 7 mrt. 2011
Vergeet de kredietcrisis, het is niet vergeleken met de problemen die nog gaan komen. Dit zegt topeconoom Jeremy Rifkin in een exclusief interview met EenVandaag.
http://www.eenvandaag.nl/binnenland/3…