Back to blog

iPhone 6 met waterstof-accu gaat week mee zonder opladen

29 augustus 2015 in Duurzame technologieën

De waterstofgas technologie begint aan bekendheid te winnen. Ooit als eerste toegepast in de ruimte vaart en later ook in de auto industrie betreedt de waterstofgas technologie nu het terrein van de smartphones. Apple kwam jaren geleden al in het nieuws met het deponeren van patenten op het gebied van brandstofcellen. Het lijkt erop dat ze nu gekozen hebben om dit samen een partner te ontwikkelen. Geheimhouding zit in het DNA van Apple dus officieel is nog niet bekend of ze met het Engelse technologie bedrijf: Intelligent Energy deze ontwikkeling in de praktijk gaan brengen. Ik hoop er wel op want dat zou een geweldige doorbraak kunnen betekenen van de waterstofgas technologie. Dit zou het ook betaalbaar kunnen maken en daarmee bereikbaar voor het grote publiek.

Van de web-site: http://www.techtastic.nl/smartphones/iphone-6-met-waterstof-accu-gaat-week-mee-zonder-opladen/

Een Brits technologiebedrijf zegt een belangrijk doormaak te hebben gemaakt bij het ontwikkelen van een iPhone 6 die een week lang kan worden gebruikt te hoeven worden opgeladen, in plaats daarvan draait de iPhone 6 op een ingebouwde water brandstofcel. Intelligent Energy heeft een werkend iPhone 6 prototype gemaakt met een oplaadbare batterij en zijn eigen gepatenteerde technologie, waarmee elektriciteit kan worden gegenereerd door waterstof en zuurstof te combineren, met als resultaat alleen kleine hoeveelheid water als afval.

Het bedrijf zou naar verluidt nauw samenwerken met Apple aan de technologie. Volgens Intelligent Energy is het voor het eerst dat er een brandstofcelsysteem is gebruikt in combinatie met het huidige iPhone 6 ontwerp, zonder enige aanpassingen van de vorm of het formaat van de smartphone. Het enige kosmetische verschil zijn de ventilatieopeningen aan de achterzijde om zo de onmerkbare hoeveelheid waterdamp te laten ontsnappen.

iPhone6 bevat een brandstofcel

iPhone6 bevat een brandstofcel

ntelligent Energy zegt dat het momenteel de verkoopprijs van zijn cartridges aan het bepalen is. Het bedrijf hoopt de markt, die zoveel waard is als 400 biljoen euro, op de kop te kunnen zetten. In gesprek met de Telegraph weigerde Henri Winand van Intelligent Energy te reageren op de link met Apple, maar zei hij het volgende:

“Volgens onze kennis is dit nog nooit door iemand gedaan. We zijn er nu in geslaagd om een brandstofcel zo klein te maken dat we het kunnen verwerken in een bestaande iPhone 6 behuizing zonder aanpassingen te maken en met behoud van de oplaadbare accu. Dit is een grote stap, want wanneer je bezig bent met een nieuwe technologie dan is het belangrijk om mensen een pad te geven waarmee ze zich comfortabel voelen.”

Het iPhone 6 prototype met de technologie van Intelligent Energy is voorzien van een aangepast hoofdtelefoonaansluiting om waterstofgas te tanken. Voor de commerciële lancering is het bedrijf bezig met de ontwikkeling van een wegwerp cartridge, die in sleuf aan de onderzijde moet worden geplaatst en voldoende waterstof bevat om het toestel een week lang normaal te gebruiken, zonder het op te moeten laden.

Het principe van een brandstofcel

Het principe van een brandstofcel