Back to blog

Het Zigzagsolar concept vergroot het potentieel van opwekking van zonne-energie

20 september 2020 in Duurzame technologieën

Om voldoende groene duurzame energie met zonnepanelen op te wekken zijn grote oppervlakten nodig. Nu zie ik om mij heen nog veel fabrieksdaken, daken van woningen en andere gebouwen  die nog niet benut zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. En toch zal dat uiteindelijk nog niet genoeg zijn om voldoende elektriciteit op te wekken om bijvoorbeeld een waterstofgas economie te kunnen faciliteren. Nu is er al enige tijd een nieuw product op de markt die hieraan een belangrijke bijdrage kan leveren: Zigzagsolar.

Zigzagsolar is een revolutionair concept waarbij gevels van gebouwen benut worden om Zonne energie om te zetten in elektriciteit. Zigzagsolar is de volgende generatie energieke architectonische gevel – met alle voordelen van zowel een PV-systeem én een architectonische gevel. Genereer energie met een toekomstbestendig en esthetisch verantwoord ontwerp met maximale mogelijkheden voor architecten.

zigzagsolar pricipe Zigzag gevel

Met de reflecterende elementen ligt de opbrengst van de panelen naar eigen zeggen tot 30% hoger dan met hetzelfde oppervlak mogelijk is op een plat dak. Dit omdat de stand van de zon voortdurend varieert, zowel door de dag als over de seizoenen. De panelen kunnen door optimale plaatsing onder de best mogelijke hoek extra energie opwekken dankzij de reflectie van de overige panelen ongeacht de stand van de zon. Zo worden verticale oppervlakken optimaal benut voor het opwekken van elektrische energie door zonlicht.  Voor meer informatie surf naar Zigzagsolar

 

Dit zegt Bouwwereld over Zigzagsolar.