Back to blog

Ecodish Greenovations heeft een machinevaatwasmiddel ontwikkeld dat zijn reinigende werking ontleent aan uit de natuur gewonnen, pro-biotische micro-organismen.

24 januari 2015 in Duurzame technologieën

Deze produceren enzymen die helpen om de vuilmoleculen te verkleinen. Micro-organismen verteren de vuilmoleculen en zetten die om in energie. De micro-organismen zorgen voor een milieuvriendelijke verwijdering van vetten, eiwitten en zetmeel. Dit effect werkt door in de afvoeren en eventuele vuilwatertanks, voorkomt ongewenste geurtjes en zorgt voor schone leidingen en tanks.

 

img

Daarmee wordt een milieuvriendelijk alternatief voor professionele vaatwassers geboden, zo zegt eigenaar Marcel in ’t Veld van Ecodish. “Meer dan een derde van alle chemicaliën in het afvalwater komt van professionele vaatwassers. Wat bij mensen thuis in anderhalf uur kan worden schoongemaakt, moet in een professionele keuken in anderhalve minuut worden schoongemaakt. Daarom worden er zulke stevige chemicaliën aan het afwasmiddel toegevoegd.” In ’t Veld vond dat dat anders moest. Hij combineerde micro-organismen met moleculaire technologie, waardoor het afwasmiddel geen enkele chemicaliën meer nodig had. “Het is een concept-innovatie, dus het is niet bij het afwasmiddel gebleven. Ook de verpakking is cradle-to-cradle gemaakt.”

De Ecodish micro-organismen voorkomen de groei van pathogene micro-organismen en zijn gecertificeerd om te worden gebruikt als voedingsmiddeleningrediënt. Volgens Ecodisch levert deze combinatie 85% minder afval op, en is het geschikt voor alle waterhardheden.

Bron: Ecodish

 

 

Ervaar zelf de harde realiteit over vaatwassen! Kijk hoe kleine micro-organismen een groot probleem letterlijk oplossen op : http://www.ecodish.com