Back to blog

Aircar, auto’s die rijden op perslucht. Nieuw voor mij!

8 januari 2015 in Duurzame technologie├źn

Ik dacht dat ik alle alternatieven voor fossiele brandstoffen kende maar kwam toch nog iets nieuws tegen: de aircar.

Hieronder meer over dit fenomeen.

 

Wij houden deze website voor u in de lucht om meer bekendheid te geven aan het fenomeen AIRCAR. Perslucht gebruiken als energiedrager in de transport sector. http://airc.inabox.nl

De afgelopen 11 jaar, deze website bestaat sinds 2002, zijn er door ons en door anderen over de hele wereld al veel nieuwsberichten en wetenswaardigheden gepubliceerd over het rijden op lucht.
Zo hebben wij de afgelopen jaren het avontuur in Noord Amerika gevolgd onder de naam ZEV, Zero Emission Vehicle (ZEV) programma. Zij zijn nog steeds actief en hoopvol in Canada. zie de website…
Ook over Mexico zijn er de afgelopen jaren geruchten over taxi’s op luchtdruk rondgegaan. De naam voor dit verhaal was Zero-Pollution Taxi, helaas is deze site nu alleen voor reclamedoeleinden in gebruik.
In Nieuw Zeeland heeft het ook vaak in de media gestaan, de luchtdruk auto bestaat en het kan! In Australie heeft dit geleid tot EngineAir en een motorfiets op luchtdruk. Zie Promo hiernaast.
In Japan heeft Honda een prototype gemaakt met een persluchtmotor. De powAIR of dreams.
In Zuid Korea is er een initiatief met de naam pntech, pneumatiek en techniek. In India doet Tata mee door te werken aan een Tata Nano auto met een luchtdruk motor van MDI.

 

een auto op perslucht

een auto op perslucht

In Los Angeles, is in 1931 een auto gemaakt met een luchtdruk motor. De maker van deze auto kon door de straten van de stad snorren zonder dat het ook maar een cent kostte voor benzine.

In Italie is door Vittorio Sorgato in de jaren 1970 ook een indrukwekkende auto gemaakt die gebruik maakte van lucht als brandstof.

In 1975 is er in Amerika een patent aangevraag en gegeven voor met nummer us nr. 3913004 voor een ‘hydraulisch-en-lucht systeem’ voor in een auto.

In 1979 is de Air Car One gemaakt. Het ontwerp liet zien dat het mogelijk was om een auto te maken die kan rijden op gecomprimeerde lucht (nummer 4370857 uit 1983 us.)

2018
PSA brengt een hybride aircar op de markt en het is een groot succes.

Lucht als energiedrager.
Door lucht te gebruiken als energiebron in een auto wordt er een verbruik ban 2 l/100 km mogelijk. Zie hiervoor de website van